Zmena je život

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Keď prišla na rad anorexia (1. časť)

Ahoj!:)

Rozhodla som sa, že začnem písať poviedky a rôzne príbehy, keďže ma písanie baví. 

Vopred upozorňujem, že tento príbeh bude vymyslený. Netýka sa mojej osoby. 

O čom to bude a prečo?

Tento príbeh bude o dievčine, ktorá mala to nešťastie a spoznala, aké to je, keď sa človek dotkne úplného dna. Z krásnej a obľúbenej dievčiny sa stane úplne niekto iný.  Dostane sa zo svojho problému, alebo mu podľahne? To sa dozviete v prvej časti. 


Keď prišla na rad anorexia (1. časť)

Bola som celkom normálne dievča. Chodila som na strednú školu a svoj krásny vek som si doslovne užívala. Mala som veľa kamarátov a bola som dosť obľúbená. 
Všetko sa to začalo nevinným prihlásením sa na môj email. Jedno kliknutie mi úplne zmenilo život. Písala mi modelingová agentúra, že by ma radi videli na castingu, lebo som ich z fotiek, ktoré som im poslala veľmi zaujala. Počkať! Fotky, ktoré som im poslala? Nepamätám sa, že by som niekde posielala svoje fotky. Ale čo, veď byť modelkou je môj sen od malička. Veľmi som sa tešila a zaujímalo ma, kto by mohol poslať moje fotky tej agentúre. No hneď ma napadlo, kto asi. Linda! Moja najlepšia kamarátka. Hneď ako som na druhý deň zjavila v triede, Linda sa na mňa podozrivo usmievala. Prišla som k nej a s radosťou som ju objala a ešte ďalších 10 minút opakovala dokola slovo ďakujem. To som vtedy ani netušila, ako sa to všetko skončí.
         Tak a prišlo to. Deň môjho vytúženého castingu. Deň, ktorý by mal zmeniť môj život. Konečne som sa dočkala! Takmer celé dva dni som strávila upravovaním svojej image. V ten osudový deň, som veľmi skoro ráno sadla do auta a mama ma odviezla na to miesto, kde sa mal casting konať. Hneď ako som prišla do miestnosti plnej dievčat, zmocnila sa ma panika. Pochybnosti o mne samotnej ma celé pohltili. Všetky dievčatá boli tak krásne s dokonalou postavou. No povedala som si, že to musím aspoň skúsiť. 
Otvorili sa dvere a ja som začula, ako ženský hlas vraví moje meno. Celé telo mi zalial studený pot, tak veľmi som sa bála výsledku. Môj sen sa mohol rozplynúť jediným slovom alebo vetou. Ostalo mi len dúfať, že porotu zaujmem. Sadla som si na celkom pohodlnú stoličku a položila na stôl môj úplne prvý book. Začala som odpovedať na otázky a myslím, že som sa porote celkom páčila. 
No všetko sa skončilo úplne inak, ako som si myslela. Porota mi povedala, že som zaujímavý typ, ale jediné, čo mi bráni pre nich pracovať je moja postava. Moja postava! Nechápala som to. Veď nie som tlstá a ani nič také. Meriam 172 cm a vážim 55 kg. To sa im zdá veľa? Dali mi podmienku, keďže sa im veľmi páčim, musím do dvoch týždňov zhodiť 8 kg a práca je moja. 
            Čo mám teraz robiť? Mama mi zakázala držať diétu, vraví, že som aj tak už dosť chudá a že by zo mňa nič nezostalo, ale ja naozaj chcem byť modelka. Len pár kilo ma drží od môjho sna.

......Pokračovanie na budúce

Luf

♥ Moje poviedky | stály odkaz

Komentáre

  1. Luf
    o tomto treba stále písať!
    publikované: 07.10.2011 09:46:58 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ..
    Veru tak.

    A presne o to sa aj snažím. :)
    publikované: 07.10.2011 13:05:55 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014