Zmena je život

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ktoré vlasové ozdôbky sú IN?

Ktoré vlasové ozdôbky sú IN?

Ktoré vlasové ozdôbky sú IN?

Módnych doplnkov nemáme my, ženy, nikdy dosť. Vlasové nevynímajúc. Dobrá správa je, že tohtoročnú jeseň a zimu na nich ešte aj ušetríte. Do módy sa totiž vracajú stužky, čelenky a korálkové sponky, aké nosievali ešte naše mamy. Prevetrajte šuplíky v rodičovskom dome a možno v nich nájdete poklad, za aký by sa nemusela hanbiť ani hviezda z červeného koberca!

Vlasové ozdôbky nie sú len estetická, ale v prvom rade praktická záležitosť. Pomáhajú podtrhnúť aj ten najobyčajnejší účes, prenášajú pozornosť na tvár a tvárové črty, vnášajú iskru do oka a skrotia rozlietané pramienky bez použitia ťažkých fixačných pien a sprejov.

Kým leto je plné farebných úletov na hlave, chladnejšie mesiace sa nesú v decentnejších, tlmenejších tónoch. Vlasovým doplnkom dominuje čierna, bronzová, vínová, ružová, fialová a všetky možné odtiene modrej - od tyrkysovej až po kovovo tmavú. Ak si neviete vybrať, čo vpliesť do vlasov, inšpirujte sa u nás!

Stužky a mašličky
Aktuálnym hitom vo sfére vlasových doplnkov sú stužky a mašle. Keďže evokujú fotografie zo základnej školy (a slušné dievča s pravítkovo rovnými vrkôčikmi), bude to chcieť trochu inovácie. Stuhu zaviažte po boku. Najkrajšie vynikne na dlhých, rovných a jemných vlasoch. Kučeravým by zbytočne dodala (už beztak veľký) objem.

Tento trend síce zaváňa eleganciou, ale môžete si ho prispôsobiť prakticky ku každému outfitu, dokonca aj k džínsom. Ak je vám blízky funky štýl a nebojíte sa extravagancie, zopnite vlasy stuhou s pásikavým vzorom.

Čelenky hrajú prím
Tak, tak. Aj tohto roku. Zaujímavou „vychytávkou“ z prehliadkových mól sú vybíjané čelenky s nádychom punku. Perfektný doplnok na večer, ale na bežné nosenie do práce si ich asi nejedna dáma odpustí.

Menej odvážnym a viac elegantným čelenkovým trendom sú atrapy kryštálov, drahých kameňov alebo výrazné koráliky. Krásne odrážajú svetlo, takže nechajú vyniknúť vaše oči aj lícne kosti.

Keď už je reč o ligotaní, vzťahuje sa aj na vlasové hrebienky a sponky. Určite máte doma aspoň jednu podobnú korálkovú ozdobu – teraz je ten správny čas vytiahnuť ju!

Tip: Potrebujete zoštíhliť tvár? Učešte si cestičku do strany a upevnite účes výraznou sponkou. Asymetria splní zužujúci efekt na jednotku! Ak chcete zakryť plnšie líčka, vyhnite sa širokým čelenkám. Čím tenšiu si vyberiete, tým subtílnejším dojmom bude celá tvár pôsobiť.


♥ Všetko o vlasoch | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014