Zmena je život

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kučery sú sexi!

Ženy s kučeravými vlasmi dobre poznajú starosti, ktoré sa v súvislosti s nimi objavujú. Kučeravé vlasy si vyžadujú špeciálnu starostlivosť, šetrné česanie, a hoci pôsobia nadýchane, v skutočnosti ich môže byť na hlave menej, než býva rovných jemných vlasov.

Keď by ste ich chceli dosiahnuť
Vytvoriť si husté kučery je veľmi jednoduché, no aby účes vydržal, to už chce tie správne triky. Vlasy si umyte a vyživte končeky balzamom. Do mierne preschnutých vlasov si votrite dostatočné množstvo extra tužiacej peny. Pozor, aby ste to neprehnali, inak bude pokožka vlasov mastná a vlny padnú.

Presušené vlasy rozdeľte na asi 2 cm pramienky a  nakrúťte na natáčky papiloty, prípadne si vyrobte papiloty zrolovaním papierového obrúska a natočte na ne vlasy. Nechajte schnúť aspoň dve hodiny, potom vlasy prefénujte. Opatrne jeden po druhom uvoľňujte pramienky a ak sú ešte vlhké, dosušte ich fénom. V žiadnom prípade nerozčesávajte kefou, pokiaľ netúžite po ozajstnej hrive. Vysušené vlasy postriekajte v predklone lakom na vlasy a leskom.

Rýchlejší postup spočíva v použití kulmy alebo nahrievacích natáčok, tu už vlasy musia byť pred stylingom suché, aby ich kulma nezničila.

Keď ich máte a neviete, čo s nimi
Kučeravé vlasy sú oveľa náchylnejšie k lámavosti ako vlasy rovné a často bývajú  aj suché, bez lesku. Práve preto si vyžadujú viac starostlivosti a investícií. Kučery by sa mali umývať najviac obdeň, každodenné umývanie by ich mohlo zničiť ešte viac. Iste netreba pripomínať dôležitosť výživných masiek, ktorými by ste svoje kučery mali rozmaznávať. Postarajú sa o výživu a lesk. Skúste s materskou kašičkou, avokádové, olivové alebo klasické žĺtkové.

Na rozdiel od rovných vlasov potrebujú aj úplne iné hrebene. Pre kučeravé vlasy sú najvhodnejšie riedke hrebene, napríklad z dreva. Po umytí a osušení uterákom ich poriadne rozčešte, postupujte však veľmi opatrne, mokré vlasy sa ľahšie lámu. Najskôr rozčešte končeky a postupne prejdite ku korienkom.

Do rozčesaných vlasov votrite buď olejové sérum proti krepovateniu, alebo špeciálne prípravky určené pre vlnité a kučeravé vlasy.

Žehliť?
Ak by ste si mali žehliť svoje vlny každý druhý deň, za pár týždňov by bolo po krásnej hrive a bojovali by ste s rozštiepenými končekmi a drsnou štruktúrou. Z času na čas je však prechod z kučeravých na rovné príjemná zmena, ktorá okolie prekvapí. Po vyžehlení budú vlasy dlhšie, lesklejšie a krásne uhladené, ale tento efekt vydrží len do ďalšieho umytia. Ak sa rozhodnete vlasy žehliť viackrát do týždňa, ošetrujte ich pravidelne prípravkami, čo ochránia vlas pred teplom, prípadne raz za dva mesiace absolvujte rekonštrukčnú terapiu pre krajšie vlasy.


♥ Všetko o vlasoch | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    dakujem za rady :)
    publikované: 25.05.2010 09:17:21 | autor: Liliana (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. pre liliana
    nemáš vôbec za čo :)
    publikované: 14.07.2010 14:33:04 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014