Zmena je život

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Radšej blondínka alebo brunetka?

FOTO: Radšej blondínka alebo brunetka?

FOTO: Radšej blondínka alebo brunetka?

O blondínkach kolujú hlúpe vtipy, zároveň sa však traduje, že si užijú viac zábavy a flirtu, než brunetky. Tmavovlásky sú zasa vraj tajomnejšie a muži si ich vyberajú za partnerky radšej, než ich plavovlasé konkurentky. Všetky dobre vieme, ako veľmi lákavé je pokušenie skúsiť presne opačnú farbu vlasov, než tú, ktorú nám Matka príroda nadelila. Aj vy riešite dilemu, či zostať vernou svojej farbe alebo sa odviazať na poriadnu zmenu?

Pikoška na úvod
Minulý rok zrealizovala spoločnosť známeho kaderníka Andrewa Collingea vo Veľkej Británii skutočne zaujímavý prieskum, ktorého sa zúčastnilo 3000 Britov. Jeho cieľom bolo zistiť, či majú páni naozaj radšej blondínky ako brunetky. Výsledky však priniesli celkom iné fakty – každý piaty muž považoval blondínky za viac sexi než brunetky, no vyše polovica mužov pripustila, že pred oltár by si doviedli radšej tmavovlásku. Zaujímavosťou je, že až 48 percent mužov sa nazdáva, že brunetky vedia aj lepšie variť.

Napokon, boj brunetky verzus blondínky je dobre známy aj z televízie, napríklad vo filme Pravá blondínka sa musela vyrovnať hlavná predstaviteľka Elle Woods (Reese Witherspoon) s rozhodnutím priateľa, že sa miesto nej radšej zasnúbi s brunetkou, pretože pôsobí serióznejšie. Výsledok? Do blondínky Elle sa zamiloval šikovný – a tmavovlasý – právnik a expriateľ Elle napokon zostal na ocot: rozišla sa s ním aj oná brunetka, ktorú uprednostnil pred Elle.

Malá predpríprava
Blond farba, rovnako ako tmavý odtieň, nepristane každej žene. Iste poznáte aj vo svojom okolí dámy, ktoré po radikálnej zmene zostarli o niekoľko rokov, a to len vďaka tomu, že odtieň farby sa bil s odtieňom pleti. I preto sa ženy s ružovejšou tvárou majú vyhýbať zlatistým odtieňom, bleduľky extrémne svetlým platinovým vlasom aj kontrastným havraním pramienkom. Ak máte pochybnosti aj vy, najjednoduchšie je v kaderníctve či drogérii siahnuť po vzorkovníkoch s pramienkami vlasov a po priložení k tvári si overiť, či vám odtieň bude „sedieť.“

Ďalším spôsobom je populárna virtuálna premena vizáže. Mnohé webstránky ponúkajú možnosť otestovať si novú frizúru, líčenie či farbu vlasov. Stačí uploadovať fotografiu a môže sa hra začať. Možno sa práve vďaka nej dozviete, že hoci túžite po popolavej blond, sexi iskru vám dodá medená farba. Známi kaderníci tiež odporúčajú zmenu farby vlasov najviac o tri odtiene – jednak nebude zmena šokujúca, jednak si necháte zadné dvierka na návrat v prípade, že sa v novom účese nebudete cítiť dobre.

Aj celebrity občas šliapnu vedľa
Na Cameron Diaz boli všetci zvyknutí ako na sexi blondínku. Po rokoch blond stereotypu však šokovala radikálnym zafarbením vlasov na čiernu. Kritici sa k jej premene nevyjadrovali príliš zhovievavo, rovnako s tmavými vlasmi ale neočarúvala ani Scarlett Johansson či  Lindsay Lohan.

O premene bacuľky Kate Winslet na štíhlu blondínku sa zasa hovorí ako o premene roka a keď sa na tohtoročnom udeľovaní Zlatých glóbusov objavila s novou vizážou, všetkým padla sánka – pravdaže, v tom najlepšom slova zmysle. Výborne vyzerala aj Reese Witherspoon s gaštanovými vlasmi vo filme Walk the line, kde si zahrala speváčku June Carter. Ďalšie celebritné vlasové premeny nájdete v našej galérii. Komu zmena imidžu prospela a komu nie?


♥ Všetko o vlasoch | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014