Zmena je život

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

STOP týraniu zvierat!

Týranie zvierat. Pri tejto téme sa mnoho ľudí robí hluchými. Ale prečo? Podľa mňa je to teda dosť vážna téma, ktorej by mal každý z náv venovať pozornosť. Možno so mnou súhlasíte, možno si hovoríte, že vy tomu aj tak nepomôžete, aj keby ste ako chceli. Mýlite sa. Presne ako VY si to povie veľa ľudí a to je chyba.

Nedávno som videla jedno otrasné video na internete, kde jedna hlúpa osoba na smrť utýrala mačku. Bola som v šoku, ako môže také niečo niekto urobyť!!!! Každý živý tvor má právo na život! Nechápem tie videá, ktoré niekto naschvál natáča a dáva na youtube, alebo iné stránky. Čo vám to dá? Dobrý pocit? Peniaze? Internetovú slávu?
Niečo vám, ktorí ubližujete nevinním zvieratkám odkazujem: " Ste úbohý."
kozmetika testovaná na zvieratách

Skúsim vám takého človeka charekterizovať.

Je to srab, ktorí sa nevie postaviť proti seberovnému, ale proti slabšiemu, ktorí nemá šancu vyhrať (zvieratká, príroda, malé deti, ženy, starí ľudia...). Myslí si aký je veľký frajer a aký je zaujímavý. Naozaj trápne chovanie. Najhoršie je, že na to doplácajú nevinní, ktorí sa nevedia brániť. A takích by sme mali chrániť. Viem, že to nie je jednoduché, ale dá sa to. Napríklad, keď uvidíte týrať zviera nenechajte to tak, ale oznámte to na polícii. Určite pomôžete dobrej veci. A keď si nebudeme všímať okolie, dopadne to zle.
Skúste nekupovať výrobky testované na zvieratách. Veď aj oni sú len obyvateľmi našej planéty, tak isto ako aj my. Človek nemá právo takto zasahovať do prírody a ríše zvierat. Matka príroda je silnejšia a určite sa nám to raz vráti. A keď si vyrúbeme lesy, vyzabíjame zvieratá, nebudeme tu ani my. Lebo oni sú tí, ktorí nás tu držia pri živote!

Týmto článkom som nechcela povedať, že nemáme využívať zdroje prírody, alebo produkty zvierat, ale nemali by sme dopustiť, aby niekto ubližoval slabším takým otrasným spôsobom.


Pozrime sa problémom do očí !!!!









Lufinka

♥Čo na srdci, to na blogu | stály odkaz

Komentáre

  1. Názor, ktorý celkom nepoteší
    Dobre, som ochotná pripustiť, že týranie zvierat nie je celkom na mieste, ale naozaj nemusím ľudí, ktorí kvapkajú do vreckovky kvôli obyčajnému zvieraťu, čo nemá ani dušu, a pri nespravodlivosti ako sú potraty, ktoré sú najťažšou vraždou a najohavnejším činom človeka,sa ani nepozastaví, lebo "žena má právo vybrať si, kedy je správny čas na dieťa" ! Patríš medzi nich aj ty? Ak áno, je čas sa nad sebou zamyslieť. A čo takto zaoberať sa vecami podobného charakteru (vražda nenarodeného) a nie strácať čas s takýmito kravinami?! Naozaj nemám pre teba pochopenie!
    publikované: 06.07.2010 20:25:37 | autor: Nikki (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. NIkki
    Ja som povedala, že uznávam potraty? Náhodou sa mi totálne hnusia!! NEchápem ako môže niekto zabiť dieťa. VeĎ aj to v brušku má právo žiť. A potraty vôbec neuznávam.

    A zviera nemá dušu? Hmmmm potom ju nemá ani človek. A vôbec neplačem nad tým, keď niekto zabije sliepku pre mäso. Vôbec nie som vegetariánka a ani nič podobné, len nenávidím keď niekto napr. dokope psa na ulici a podobné veci.
    publikované: 06.07.2010 20:30:57 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Opäť názor Nikki
    Nie, zviera naozaj nemá dušu, potom by sme ich predsa s čistým svedomím nemohli mať za potravu!
    Ja tiež nie som za týranie zvierat, ale príde mi tak strašne zaťažko písať o bití psov, keď existujú veci, na ktoré je väčšmi potrebné poukázať. Preto som dala za príklad tie potraty, ale prepáč, že som hneď zaútočila na teba, aj keď som nepoznala tvoj názor na ne. Mám potratov plnú hlavu, lebo sa to možno bude týkať jednej mojej známej a neviem, ako jej to vyhovoriť. No vážne som nikdy nehľadela na týranie zvierat ako gigantický problém, ktorý treba okamžite riešiť.
    publikované: 06.07.2010 21:21:31 | autor: Nikki (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. NIkki
    Je to vec názoru. Aj ked podľa mňa by sa to riešiť malo ved sú to zbytocné úmrtia. VIeš videla som zopár prípadov. Napríklad jedna žena s opätkami naschvál rozšliapla hlavu malej mačičke a podobné veci. A to by sa riešiť malo. VeĎ toto keby robil každý, tak čo nám tu zostane?
    A je toživí tvor a má právo na život

    A ktomu potratu. Naozaj ho nemusím. Aj keď existujú prípady keď je nevyhnutný a podobne a tie ženy neodsudzujem. Ale keď je to z nezodpovednosti a podních vecí tak ho nenávidím.

    To že tvoja známa možno na potrat pôjde mi je fakt ľúto. :( .. Skús jej dať prečítať jeden článok na tomto blogu skopírovanlý z Facebooku . Názov : Smutný príbeh.. potrat... . možno ju to odmäkčí. Alebo sa porozprávajte a vysvetli jej, že každý tvor má právo na život a že toho možno bude lutovať.

    Držím palce :)
    publikované: 06.07.2010 21:28:45 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Ďakujem
    Ďakujem za ten príbeh o potrate, je super, mne osobne sa dosť páči, pretože aktívne proti potratom bojujem, čo je dosť užitočné v tejto chvíli, ibaže si myslím, že ten článok nebude stačiť:( Ale urobila si viac, ako som vôbec čakala, takže veľká vďaka. No kam sme sa to dostali od týrania zvierat?
    Dobre, uznávam, že podobným situáciam by sme mali predchádzať a urobiť všetko, aby ľudia zvieratá netýrali, takže si ma presvedčila. Článok splnil svoj účel. U mňa. Stačí o tom presvedčiť zvyšok sveta:)
    publikované: 06.07.2010 21:55:10 | autor: Nikki (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. no kočky :)
    vaznu temu ste rozobrali, taku, ktoru nerozuzli nikto... mozno staci nebyt hovädami :)
    publikované: 07.07.2010 00:23:36 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  7. iba človek - malý,nízky-/nemyslím vzrastom/
    ubližuje tomu-kto mu je blízky..
    ale zas lekárske pokusy na zvieratách
    odstranujú choroby a z nich náš strach..
    vážim si tvoje zamyslenie..
    a ku Nikki:
    aj potratom vravím NIE!
    ale je to na rozhodnutí ženy-
    sú dôvody-pre ktoré NIE správne není..

    publikované: 07.07.2010 09:23:20 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Pridávam do pozornosti
    kampaň Slobody zvierat za šťastné sliepky, ktoré môžu veselo behať a hrabať, bo sú to hrabavé zvieratká

    http://www.sme.sk/c/5444870/sloboda-zvierat-rozbieha-kampan-za-stastne-vajcia.html

    Radosť, ty by si mohla aj prednášky komplikovaných tém veršovať :)
    publikované: 07.07.2010 10:13:39 | autor: Filiberta (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Pre teba
    Lufinka

    SI dobrá. Tvoje články sú úžasné dávaš do nich kus seba. A nie ako na iních babskích blokoch kde sa píše len o trápnej móde a podobních blbostiach, ty tu rozoberáš aj dobré veci. Uznávam ťa a prajem ti šťastnú cestu hore. Pretože keby si ty bola slávna určite by si toho dokázala viac, ako tie "slávne blogerky". Dúfam, že sa ti to podarí :)!

    Tvoj fanúšik
    publikované: 07.07.2010 11:47:02 | autor: fan (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. NIkki
    Rada som pomohla, keby som mohla pomocť ešte niekedy alebo máš nápad na nejkú tému, ktorú by som mala rozoberať stačí napísať.
    A v bojovaní ti držím palce moc moc moc a dúfam, že ju presvedčíš;).
    Inak Ďakujem, že si uznala aj môj názor:)
    publikované: 07.07.2010 11:57:01 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  11. pre noncreativ
    Máš pravdu! Stačí všímať si okolie a nebyť odporný a nezačínať si do stvorení, ktoré nemajú šancu sa brániť.
    publikované: 07.07.2010 11:58:17 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  12. pre radosť
    Máš talent :) a pekne vystihnuté
    publikované: 07.07.2010 11:58:59 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  13. pre fan
    Fúha ďakujem :) a budem sa snažiť ... ;)
    publikované: 07.07.2010 11:59:59 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  14. pravda
    velmi dobry članok lufi pači sa mi to dobre si vystihla hodne veci
    publikované: 07.07.2010 12:03:02 | autor: peto (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. pre peto
    Ďakujem zlatko :)
    publikované: 07.07.2010 12:03:49 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  16. clanok je dobry,
    ale zarazil ma komentarovy "boj".sice skoncil vysledkom,ze dobre,netyrajme zvierata,ale prislo mi,ze je to nieco za nieco.tyranie zvierat je strasna vec,preco musi byt pre niektorych podmienena suhlasnym stanoviskom k odporom k potratom?keby luf napisala,ze je za potraty,tyranie zvierat by bolo mensim problemom?
    publikované: 07.07.2010 13:35:01 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  17. pre bonnie
    tak to dúfam, že nie. :/ Pretože podla mňa by sa mali riešiť aj potraty aj týranie zvierat, ale je zase pravda, že v niektorích prípadoch je potrat nevyhnutný.
    Ale Nikki podľa mňa s tým, že by sa malo týranie zvierat zastaviť súhlasí len chcela podotknúť aj na iný dosť vážny problém. A rozumiem jej prečo :) .
    A inak ďakujem za pochvalu článku :)
    publikované: 07.07.2010 18:12:30 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Pre Bonnie od Nikki
    Uf, tu sa to nejako rozbehlo. Vážne som nemyslela, že automaticky ak je niekto proti týraniu zvierat, musí byť za potraty, len mi príde zvlástne rozpitvávať veci ako týranie, keď sú oveľa zložitejšie a potrebnejšie veci na zamyslenie. Nachádzam značne viac článkov o týraní zvierat ako o zastavení potratov, tak ma vždy vyvedie z miery, keď sa mu tento problém (potraty) nezdá dosť závažný. Ja by som nikdy NIKDY nepripustila potrat ako riešenie pre mňa, ak by som sa dostala do podobnej situácie. Verte či nie, aj keby ma to malo stáť vlastný život, vybrala by som si život dieťaťa, nie svoj.
    A ak by Luf súhlasila s potratmi, problém by bol stále rovnako veľký, len by som asi tento blog obchádzala. A prosím nezrovnávaj potraty a týranie zvierat ako seberovné, keď sú potraty miliónkrát závažnejšie ako týranie zvierat!!!
    publikované: 07.07.2010 21:10:38 | autor: Nikki (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. pre nikki a všeobecne
    Celkom máš pravdu :)

    ALE niekedy je potrat nevyhnutný to musíš uznať. Napr. keď nejaký bezdomovec a úchyl ťa znásilní nechala by si si to dieťa? Alebo ak by bolo postihnuté? NEchala by si ho trápiť celý život? Je to naozaj vec názoru preto ja potraty tiež neuznávam len keď je nevyhnutný, ale keĎ ho žena má dva krát za sebou len z nezodpovednosti alebo kôli tomu, že je to chlapček a ona chcela dievča to je fakt sila.!!!

    Inak myslím, že aj týranie zvierat je veľký problém podobného rozmeru ako potraty, pretože my nemáme právo zasahovať do prírody a do ríše zvierat takím spôsobom. Samozrejme keď niekto zabije prasa alebo sliepku kôli potrave je to normálne, ale keď niekto rozšlape hniezdo chráneného vráka, alebo na smrť utýra psa, mačku a podobne mali by sme sa zamyslieť a uvedomiť si, že naozaj tento problém je vážny a dosť, lebo keby bol niekto vyšší ako je človek a ubližoval nám tak, ako my zvieratám, tak neviem ako by sme sa cítili. človekje najvyššie a je označovaný za nainteligentnejšiu formu života, ale vôbec sa tak nechováme!!! Či už sú to potraty z nezodpovednosti, alebo týranie zvierat.
    publikované: 07.07.2010 21:23:09 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  20. luf,
    myslim,ze je tazko niekomu sudit,ktory problem je zavaznejsi a nikto ta nema co napominat,co aktualne riesis v clankoch prave ty.to je tvoja vec,aj keby si riesila nesmrtelnost chrusta,tak citatel to ma akceptovat,ze mas potrebu riesit to a moze ta akurat tak vyzvat,ze by bolo fajn,aby si sa zo svojho pohladu povenovala aj inemu problemu-ktory trapi trebars jeho.
    btw,ked sme sa dotkli potratov,neviem vydedukovat ake kriteria su povazovane za nevyhnutne?...ked je plod poskodeny?...ked je zbuchnuta neplnoleta matka?...ked je zbuchnuta babka,ku ktorej zabudlo prist klimakterium?...ked je zbuchnuta zena nasledkom znasilnenia pribuznym?...alebo staci,aby bola len znasilnena?...ked je zbuchnuta zena,co ma uz 8deti?...ked je zbuchnuta zena,ktora je v nepriaznivej socialnej situacii?...ked je zbuchnuta zena,ktora sa chce venovat studiu,kariere a nema vztah k detom a nema na ne cas?...ked je zbuchnuta alkoholicka,fetacka,etc?...
    publikované: 07.07.2010 21:34:43 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  21. sorry dievcata,
    mala som rozpisany koment,ale musela som sa vzdialit od compu a kedze som nerefreshovala,nevsimla som si vase prirastky.
    ad nikki:neviem,preco mas taku potrebu zasahovat do temy potratov a zaujimalo by ma,ze ak by si mala tu moc do nich zasahovat,akym sposobom by si to riesila?mne pride,ze je to zakonami dobre osetrene,nikto u nas zeny nemoze nutit,aby na potrat isli,ani im to nikto nemoze zakazovat.vo vsetkych krajinach to tak nemaju,tam by som videla problem,ak niekto takto zasahuje do rozhodnuti zien.mas volbu,mozes sa rozhodnut ako chces a ako potrebujes a to je podla mna ok.
    za dalsie nechapem,ako na druhej strane mozes tak zlahcovat problem tyranych zvierat?su to zive bytosti,ak existuje dusa,myslim,ze ju maju aj ony.a aj keby ju nemali,tyranie zvierat je hnusny sadizmus.
    publikované: 07.07.2010 21:45:13 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  22. Lufinka
    Možno mi neveríš, ale nechala by som si aj dieťa od úchyla, ktorý by ma znásilnil, pretože to dieťa za nič nemôže. Naozaj nie. A milovala by som ho bez ohľadu na to, kto je jeho otec, veď predsa ja som jeho mama! Je moje, moja malá identita. A ak by bolo postihnuté? Ako môžeš stopercentne v brušku stanoviť, či je dieťa zdravé alebo nie? Doktori povedia? Mojej mamine povedali, že dieťa, čo čaká, bude postihnuté Downovým syndromom,no mamina o potrate nechcela ani počuť. Vtedy som ju videla prvý raz plakať.No lekári sa mýlili, tak má moja sestra teraz 5 rokov, nič jej nie je, je zdravá, urečnená, krásne spieva, už sa teší na prázdniny, ktoré jej začínajú v pondelok a je strašná parádnica. A keby mala postihnutie, čo by sa zmenilo? Milovali by sme ju menej?
    Nedokážem si predstaviť, že by nebola. Že by ju chladnokrvne zabili lekári na príkaz vlastných rodičov. Čo na tom záleží, či ju zabijú už v lone matky alebo až dajme tomu v piatich rokoch? Výsledok je rovnaký. Potrat neuznávam v žiadnej podobe. Odporučila by si potrat žene, ktorá čaká siedme dieťa, pričom z predchádzajúcich detí prežili iba dve, ktoré však boli aj tak postihnuté? Áno? Zabila by si geniálneho skladateľa Ludwiga van Beethovena!!!
    publikované: 07.07.2010 21:45:14 | autor: Nikki (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. pre bonnie
    Z môjho pohľadu je potrat nevyhnutný vtedy, ak je napríklad mama a otec otrasný alkoholici, pichajú si drogy a všelijaké svinstvá a ešte k tomu nemajú žiadne predpoklady dieťatko vychovávať len by ho mlátili a neviem ako ešte týrali. Ďalej napríklad si vezmime problém, že doktor povie žene, že jej dieťa je postihnuté. Viem, že sa môže mýliť (poznám taký prípad), ale existujú 3d ultrazvuky na ktorích sa dá 100% zistiť, či je dieťa postihnuté alebo nie a ako vážne je na tom. Tiež sú rôzne testy, ktoré toto tvrdenie potvrdia alebo vyvrátia. Viem, že aj postihnuté dieťa má právo na život, ale nemyslíte si, že aj žena má prívo rozhodnúť o tom, čo v nej bude rásť a o čo sa bude celý život starať? Nikoho nesmieme odsudzovať aj keď potraty nie sú zrovna pekné, ale niektoré ženy proste nemajú silu sa celý život pozerať na postihnuté dieťa, ktoré by sa im pred očami trápilo. Nikdy by sa nedočkali vnúčat ani ničoho. Len by im to srdce trhalo. A každý človek nemá toľko sili znášať to.
    publikované: 08.07.2010 11:42:25 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  24. pre Nikki
    Ten koment pre bonnie mal byť aj pre teba :) , len možno pridám. Ak by žena čakala aj 10. dieťa, ale chcela by ho prečo by mala ísť na potrat? VeĎ to je jedno koľko má detí. V tomto prípade teda potrat neuznávam.
    publikované: 08.07.2010 11:44:43 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  25. mne je sympaticke,
    diecata,ze bojujete za prava nenarodenych deti a nie ste za potraty a ze keby ste sa ocitli v tehotnej situacii,neutekali by ste na potrat. Ale s dovolenim, myslim,ze nemate najmensie pravo sudit a posudzovat, ktore potraty su ok a "ospravedlnitelne" a ktore nie su ok a budete ich odsudzovat,alebo povazovat za hlupe.Ako tu uz padlo,diagnostika v prenatalnej medicine dokaze rozlisit vela ochoreni plodu a sucasne je stale mozne,ze niektore neodhali a v inych predpovediach sa moze zmylit.rozhodovat o tom,ci ma postihnuty plod pravo na zivot,ci sa ma mama onho starat,alebo ho dat do ustavu a ma sa onho starat spolocnost,je mimo vasej kompetencie,prave tak,ako sudit socialne,emocionalne,zdravotne,rodinne a dalsie pomery matky a jej rodiny.ja myslim,ze je to vec individualneho rozhodnutia kazdej zeny a ze ziadni politici,zakony,blogeri a dalsi jej nemaju do toho co kecat.zena sama vie,ci ma moznosti,schopnosti,volu,zazemie,atd sa o dieta postarat.jednej alkoholicke sa moze narodit zdrave dieta,dalsej postihnute,jednu alkoholicku moze tehotenstvo inspirovat k vylieceniu,dalsia moze kojit mimino rumom a pervitinom a dalsia mu nebude davat ani jest a dalsia ho bude v zachvatoch absencie drogy mlatit...niektora rodina si postavi bydielka a uskladni vsetky narodene deti,dalsia si povie,ze 11.dieta uz do jednoizboveho bytu neprivedie.roznych prikladov je milion a myslim,ze cesta vedie prostrednictvom osvety a zlepsovania zivotnych podmienok a nie planym odsudzovanim,ze ktory potrat je koser a ktory nie.
    publikované: 08.07.2010 14:51:32 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  26. pre bonnie
    DObrý názor. No ja som nepovedala, že hneď ako je dieťa posihnuté a podobne má žena utekať na potrat. Napísala som aj to, že je to na každej žene čo si urobí a je to jej vec. Inak s tebou súhlasím
    publikované: 08.07.2010 15:06:22 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  27. presne tak luf,
    vzdy ma dokaze dobre nadvihnut,ak si niekto osobuje pravo zasahovat do mojich vylucnych rozhodnuti.obvykle to byvaju muzi z kdh a vatikanu,ktori sa furt drbkaju do potratov a maju ambicie nastavovat akesi zakazove smernice.na druhej strane su vlady,ktore znizuju populacnu exploziu a nastavuju maxim.pocet deti-mas jedno,mas priplatok,mas druhe,tak mensi,mas tretie,tak mas pokutu,mas stvrte,tak hadam aj trest smrti...
    publikované: 08.07.2010 15:45:51 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  28. !
    S tým teda nesúhlasím je každého vec koľko má detí. Hrozné niečo.
    publikované: 08.07.2010 17:23:53 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Pre každého, komu na tom záleží
    Vy mi teda viete zdvihnúť mandle! Nikto, NIKTO na svete NEMÁ právo nad ľudským životom. Ani len matka a otec NEMAJÚ právo zabiť svoje dieťa, nech sú v akejkoľvek situácii!!! Toto chceme?! Aby naši rodičia rozhodli, že nás nechcú a zabili nás?! Mohli sme byť na mieste tých miliónov zabitých detí!!!!!!!!!!!!!!!
    Takže týranie zvieraťa je hrdelný zločin, ale zabitie dieťaťa ŽIVÉHO DIEŤAŤA (!!!!!!!!!!), ktoré práve nevyhovuje z akéhokoľvek dôvodu, je v pohode, keď je na to dostatočný dôvod?! Ani ja ako pre túto situáciu akože zneužitá žena nemám najmenšie právo povedať "Zabite moje dieťa." Záleží na tom, kedy ho zabijem?! Potom ak povolíte potraty v akejkoľvek miere pre akúkoľvek príčinu, prečo nedovoliť vraždu už narodeného nepohodlného dieťaťa?! Alebo to, či môžeme vraždiť, je podmienemé vekom? Čo takto povedať desaťročnému dieťaťu s dajme tomu prudko závažnými popáleninami :"Tak my ťa zabijeme, aby si netrpel."
    Kto vám dal právo nad čo i len jedným ľudským životom, i keď ste ho počali?!!! Vražda zostane stále vraždou a môžete mi veriť, že jediná žena sa po potrate necítila lepšie. Sú z toho vážne psychické poruchy do konca života. Aj u žien, ktoré boli znásilnené, bol potrat prekázateľne tisíckrát horšou vecou ako to spomínané znásilnenie.Toto žena len tak nerozchodí. Z "pre dieťa nevhodných podmienok" by ste vyvraždili polovicu sveta! Moderná psychológia vraví, že na vplyv charakteru pôsobí každá sekunda(!) v živote človeka. A my vraždíme tých, čo mali ovplyvňovať naše životy, prinášať svetu nové možnosti, riešenia problémov miliónov ľudí a možno priniesť poslednú nádej ľuďom skoleným životom!!! Ak by sa mi niečo podobné (znásilnenie) stalo a ja by som otehotnela, stáli by za mnou ľudia, ktorí by mi pomohli. A rovnako by som ja stála za každou jednou ženou s rovnakým údelom. Život nie je spravodlivý, nikdy nebol našou vlastnou chybou. Ale všetko dokopy po čase zapadá do najmenších detailov. Či si to pripustíte alebo nie, sme súčasťou niečoho väčšieho ako je vlastné šťastie. Pobijem sa za to kľudne aj o polnoci.
    Tak keď budete raz príšerne ale príšerne trpieť (neželám vám to, ale to sa stáva často), uvedomte si, že vám mohol pomôcť niekto, koho vlastní rodičia zabili ešte v brušku, a vy svojím kladným názorom za to tiež môžete. Čiastočne mám aj ja krv tých detičiek na rukách, pretože som priamo nezabránila jedinému potratu. A som ochotná obetovať vlastné šťastie, aby som zabránila každému, ktorému sa dá.
    publikované: 08.07.2010 18:38:28 | autor: Nikki (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. nikki
    Znova opakujem je zo vec názoru. Nikto potraty nezakáže bohužial tu budú stále, aj keď ja osobne by som na potrat nešla. A tiež si nedovolím súdit ženy, čo na ňom boli, pretože som v takej situácii ešte nebola, a nemôžem vedieť aký je to pocit.
    publikované: 08.07.2010 20:24:46 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. no nikki,
    si sa nam tu rozohnila.neviem,ci neupieram muzom nejake ich pravo,ak vravim,ze oni do toho nemaju moc co kecat,ked priama zodpovednost,tehotenstvo,porod,vychova,starostlivost,atd nelezi na ich pleciach,ale stale rozhodne trvam na tom,ze zeny sa mozu rozhodnut ako chcu,pretoze to vsetko stoji na nich.je uz nejak filozoficky,eticky a medicinsky rozobrane a zohladnene,preco je stanovena nejaka casova hranica,dokedy je mozne realizovat potraty.a s tym suvisi velmi vela veci.
    ...napr.tehotenstvo priamo ohrozuje matku na zivote...
    ...napr.ma matka 13rokov...
    ...napr.matku zbuchol brat,alebo otec,alebo iny pribuzny...
    ...napr.sa nasledkom vnutromaternicoveho oplodnenia uchyti viac plodov a treba ich redukovat,aby aspon nektore mali sancu vyvinut sa a narodit sa.co by si robila v takej situacii?porodila vsetky mrtve,alebo vsetky poskodene deti?
    ....co by si robila,keby ta znasilnil tvoj pribuzny?porodila degenerovane dieta?co by si robila,keby ta znasilnil tvoj uhlavny nepriatel,ako to robili napriklad v srbsku?co by si robila,keby ta znasilnil evidentny uchyl,este k tomu ineho etnika,fetak,hrbaty,s dedicnou cukrovkou,hemofiliou,s podpriemernym iq,ktoremu v detstve operovali razstep?porodila dieta,milovala ho,starala sa onho a keby ta znasilnil dalsi a dalsi,tak opat,aby si nahodou nezlikvidovala zarodok nejakeho beethovena?a keby si porodila postihnute,retardovane dieta,ktore by len bez zmyslov vegetovalo a bola by si opat tehotna a lekari by amniocentezou a uzv diagnostikovali,ze plod bude opat poskodeny a nema sance na plnohodnotny zivot,porodila by si dalsieho maleho neboracika a celozivotne sa onho starala a nerobila cely zivot nic ine,lebo to si vyzaduje udrzbu 7/24?myslim,ze keby si parkrat otehotnela v takychto suvislostiach a prakticky zistila,co to vsetko obnasa,ze by si asi zmenila nazor.a myslim,ze by ti to nikto nezazlieval.kazda zena sa moze rozhodnut,ci a kedy chce mat dieta.podstatne je,aby mala podmienky sa onho postarat,aby sa vedela onho postarat a aby sa chcela onho postarat.pride mi hroznejsie,ked sa deti ocitnu v hroznych pomeroch,ked su bite,zneuzivane,zabijane,alebo odkladane.a kazda zena sa moze rozhodnut,ci chce,alebo nechce mat postihnute dieta.lebo to je podla mna velky rozdiel starat sa o zdrave,alebo chore dieta,ktore sa navyse nikdy nevylieci.takze si myslim,ze by asi nemala obetovat vlastne stastie na zabranenie vsetkym potratom sveta,mala by si to nechat na tych zenach a starat sa radsej o vlastne stastie a vlastne deti...
    publikované: 08.07.2010 21:46:19 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  32. Môj posledný koment
    Rozhodla som sa, že túto stránku budem obchádzať, pretože ste očividne všetky mimo. A to totálne. Áno, starala by som sa o dieťa, nech by bolo akékoľvek a od kohokoľvek, ja nemám a ani nikdy mať nebudem právo rozhodovať o živote. Nikdy, nikdy, nikdy. A viem, že by Boh nedopustil, aby položil na moje plecia viac, ako unesiem. On vie, čo je v mojich silách, hoci to bolí. Verte, že som zažila rôzne trápenia a bolesti, ale s ním som to vždy prekonala, pretože ho milujem a dôverujem mu. Všetko má svoj dôvod, vie, prečo to robí. A dobre, že nás trápi, pretože aj tak sme nevďační, keď dostaneme, čo žiadame, a sami by sme tento svet zničili do piatich rokov. Čo je podľa nás správne, je väčšinou Bohu na smiech.
    To, že by sme boli dajme tomu kruto mučení teroristickou organizáciu, nie je nič v porovnaní s bolesťou odvrhnutých detí. Teraz na nás z neba pozerajú a majú v duši viac utrpenia pre to, že ich vlastní rodičia nechceli, ako veľa bolesti dokáže svet zaobstarať najslabšiemu. Zbili vás niekedy rodičia? Myslím poriadne. Mňa áno. Zbil vás aj niekto úplne cudzí? Mňa hej. A hoci bol útok druhej osoby brutálnejší a zotavovala som sa dlhšie, to od rodičov bolo mnohonásobne horšie, pretože som ich a sklamali ma. Ublížili mi, aj keď som im verila. Poskytovali falošnú ochranu a urobili to, čo od blízkych malé dievča nečaká. A to bola iba príšerne silná bitka. Nezabili ma a mali od toho celkom ďaleko. Tak si predstavte, čo musí cítiť malé dieťa, ktorého zabije vlastná matka! Hovorí sa, že dieťa si samo vyberá rodičov. Ak by to bola pravda, čo zažíva potratené dieťa? Keď sa bezpečie rozplynie ako bublina. Bola farebná a krásna, ale už je po nej. A po najčistejšom živote, ktorý má miliónkrát väčšie právo existovať ako my, tiež.
    Nevzala by som nikomu život, i keby som vedela, že to spoločnosť, v ktorej žijem, prijme. Nedokázala by som sa sama sebe pozrieť do očí, obchádzala by som všetky zrkadlá. Nikdy nemôžete vedieť, či dieťa narodené v zlých podmienkach, nie je posledná Žena bez Kľúča -posledná nádej sveta. Možno nezmení svet to dieťa samo. Možno bude niekto, u koho spustí takéto dieťa nápad, ako liečiť smrtiacu epidémiu.
    Nezabijem človeka, viem, že na tom nie je štipka dobra. Nezabijem človeka, pretože život druhých je dôležitejší ako môj. Nezabijem človeka, lebo by som mala malú vieru. Nezabijem. Nikdy.
    Stojím na správnej strane a preto sa života nebojím. Je na vás, iba na vás, kam sa postavíte.
    publikované: 08.07.2010 23:47:39 | autor: Nikki (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. pocuj nikki,
    to je dost detinske,"nastvat" sa na blog,za to,ze sa v komentoch objavuju odlisne nazory,nez mas ty.myslim,ze narazas hlavne na mna,pretoze luf ma podla mna suhlasne komentare smerom na teba a nepride mi prilis vhodne,ze uvadzas,ze sme ocividne mimo.co tak trochu respektu k inym nazorom,ktore nekopiruju tie tvoje?uber trochu:-))
    publikované: 09.07.2010 13:35:25 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  34. uf, nedočítala som všetky komenty,
    lebo ich je našťastie veľa. Lufinka, týranie čohokoľvek živého je prejav najväčšieho slabošstva na tejto planéte! A Nikki, keď sa tak pozerám do nádherných očí fenky Mata Hari, zvanej Maťulka, vidím tú oddanú dušu, viem, že aj ty raz na to prídeš, že zvieratá dušu majú a nádhernú... je ten tvoj výrok asi taký istý nezmysel, ako keď niekto povie, že plod dieťaťa ešte nie je žiadny človek...
    publikované: 09.07.2010 13:59:44 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  35. pre nikki
    Kde je tvoj Boh, keď denne zomiera milióny detí?! To je kde?!! Keby bol tak to nedopustí. Napr. taka Simonka z Hlohovca hm kde bol ked sa 10 minút topila čo? Vtedy mal dovolenku? A keď pred pár dňami zomrelo 1ročné dieťatko pri autonehode to bol kde?!! A takých prípadov je veľa. Myslíš, že keby Boh existoval dopustí to? Nie nedopustí! A ty odsudzuješ ženy, ktoré idú na potrat? To si ako môžeš dovoliť súdiť ich keď si v takej pozícii možno ani nikdy nebola? Ako ich môžeš súdiť? A ako môžeš porovnávať bolsť živého dieťatka s bolesťou vajíčka? Preboha. Nepoviem na potrat v 5. mesiaci napríklad. Vtedy už je dieťatko úplne vyvinuté. A nehovor mi, že by si si nechála postihnuté dieťa. A čo keď má právo na život. A on má nejaký život? Môžme to nazvať len trápenie a veľké! A čo tý rodičia? VIeš koľko také dieťa zaberie času preboha? Nikdy nebudú mať vnúčatá a ani druhé dieťa lebo sa budú báť a ani čas nebudú mať. Nikto nemá právo súdiť ženy, ktoré sa rozhodnú ísť na potrat, pretože je to ich rozhodnutie a my ho súdiť nemôžme! Hocikto nemá tú silu postihnuté dieťa vychovávať. To si uvedom.

    A k tomu, že zvieratá nemajú dušu!

    Keby si si kúpila psíka mala ho 5 rokov a nejaký debil ti ho pred domom podpáli a zhorané telíčko ti hodí na dvora hm to by si si povedala: a veď on nemá dušu a zakopala by si ho?! A to je ešte horšie ako ten potrat, pretože to je živí tvor už narodený a nie vajíčko. Zvieratá majú dušu!!!!!!!!! A mysli si čo chceš ale je to môj názor nikto mi ho nevezme. A ty ďalej súď ženy, ktoré čakajú postihnuté diaťatko, alebo ich zbuchol nejaký vrah, či kretén a šli na potrat. Nikdy si nepočula o génoch?!

    Neviem, kde si nabrala tú drzosť súdiť ženy v takej situácii!
    publikované: 09.07.2010 16:04:10 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. pre bonnie
    To je v pohode:) nech si myslí čo chce. No nemá právo odsudzovať ženy ktoré boli na potrate! Ani nevedie kôli čomu tam niektoré boli!Je to ich vec!
    Inak ďakujem za zastanie.
    publikované: 09.07.2010 16:06:38 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. pre matahari
    Presne s tebou súhlasím :) ďakujem
    publikované: 09.07.2010 16:07:57 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. ešte pre NIKki
    Nikdy som nebola za potraty! tiež sa mi to hnusí, ale nedovolím si súdiť ženy v takej situácii.
    publikované: 09.07.2010 16:24:10 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  39. luf,
    mozno budes mat kvoli mojim nazorom o jedneho fanatickeho navstevnika menej,sorry:-)
    myslim,ze sa mozme len modlit a dufat,aby sme sa neocitli vo vymenovanych poziciach a nestali pred podobnou volbou...ako vravis,je to vec kazdej zeny,ako sa rozhodne a nikomu neprinalezi to kritizovat.mozme byt len vdacne,ze to nepostretlo nas.
    publikované: 09.07.2010 16:45:01 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  40. pre bonnie
    no možno :), ale nevadí mi to :).. za to že niekto vyjadrí svoj názor. Ja tie názory aspon akceptujem:)..a úplne súhlasím samozrejme
    publikované: 09.07.2010 20:18:58 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. nuz
    som za prisne tresty za tyranie zvierat a neuznavam interupciu ako antikoncepciu, i za nu by som prisne trestala...v dnesnej dobe je lahko dostupna kvalitna antikoncepcia, prerusit tehotenstvo, ked uz je v maternici malinky cloviecik, je vrazda, je to zabitie dietata...vazne zdravotne dovody mozu byt dovodom na prerusenie, mali by vsak byt vynimocne a nie sa za ne schovavat, ked nieco zlyha alebo sa partnerom nechcelo pouzit niektory z prostriedkov proti pocatiu. Smutne je, ze sa deti rodia asocialom, nezodpovednym rodicom, detske domovy by vedeli rozpravat...chcelo by to viest deti od utleho veku k zodpovednosti, vcas zacat s vychovou k rodicovstvu, k laske, nevidiet zmysel zivota len a len v uzivani si...
    v tejto teme by som nerada spominala Boha...clovek ma predsa slobodnu volu, rozgoduje sa sam a za svoje ciny nesie nasledky...i zena, ktora podstupi interupciu...
    z vaznych zdravotnych dovodov mi lekari doporucovali interupciu...podpisala som reverz, ze ju odmietam...nebolo to hrdinstvo ani lahkovaznost, takto som to citila..vo mne bol moj malicky syn a ja som ho lubila, tesila sa nan a verila, ze to dobre dopadne...pred tyzdnom mal statnice...
    publikované: 09.07.2010 21:00:21 | autor: SOB (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. 2luf:
    samozrejme suhlasit nemusis,ale kludne mozes:-)mne to nevadi:-))

    2sob:znovu gratulujem k statniciam nech je co oslavovat:-)
    interupcia ako antikoncepcia je blbost,nemala by sa takto ponimat a mali by sa dodrziavat zasady bezpecneho sexu.lenze ked je niekto tak nezodpovedny,ze na to kasle,ale deti mat nechce,tak je asi lepsie pre tie deti,ked sa nenarodia.ale vseobecne je ok ako mame nastavene zakony v tejto oblasti,pretoze sa aspon nerozmaha pokutna interupcia a suvislosti,ktore so sebou nesie.
    publikované: 09.07.2010 21:38:05 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  43. pre sob a bonnie
    Súhlasím s vami.. interupciu neuznávam:) ! Je to vlastne vražda, ale niektoré ženy to v pár prípadoch urobyť musia, ale tý z neozodpovednosti to fakt je hrozné!!! A SOB gratulujem, že ste mali šťastie :)
    publikované: 09.07.2010 22:43:32 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. dakujem, dievcata za gratulation:)
    vselico som uz v zivote preskakala, ale deti - to je to najkrajsie, najlepsie, najuzasnejsie, co som od zivota mohla dostat...kazdemu vrele doporucujem...
    publikované: 11.07.2010 08:48:30 | autor: SOB (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Súhlasím
    Absolútne stebou súhlasím, máš úplnú pravdu
    publikované: 03.07.2011 09:17:27 | autor: misi (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014