Zmena je život

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Týranie žien v moslimských krajinách

Len nedávno som narazila na video, kde jeden chlap zmlátil svoju ženu, len preto, že si obliekla nohavice. Áno, bola to žena islamského náboženstva. Naozaj nechápem, prečo niekto dopustí aby sa takéto veci v 21. storočí ešte stále robili!!!! Viem, je to ich kultúra, ich životný štýl, ich náboženstvo, ich život, ale prečo k tomu musia patriť aj také kruté veci ako je týranie vlastnej ženy, ktorá v ich krajine nemá žiadne práva. Dosiahnutie rovnoprávnosti muža a ženy je tu nemožné. Postavenie žien tu určujú tradície, náboženstvo a Korán. Ale takého správanie, nemá väčšinou s náboženstvom nič spoločné. Muži si citáty z Koránu väčšinou vyložia po svojom. Deje sa tu oveľa viac "zaujímavostí", ktoré sa v tejto krajine praktizujú beztrestne:

Manželstvá - sú vynútené a dohodnuté od vtedy, keď dievča bolo ešte malé. Branie sa z lásky tu asi ani neexistuje. V rodinách sú uprednostňované pri narodení dieťaťa chlapci, aj preto, že dievčatám treba pri vydaji aj veno, ktoré väčšinou rodinu niečo stojí a považujú to za stratu majetku.
Žena musí do manželstva vstupovať ako panna. Pokiaľ muž alebo jej rodina zistí opak, môžu ju zavraždiť. Dôvodom je vraj "Očistenie rodiny".

Znásilňovanie
- ak ženu znásilnia, neodporúča sa jej to ohlasovať, pokiaľ sa tak stane, potrebuje ďalších 4 mužských svedkov. Ak ih nemá je obvinená z cudzoložstva a ukameňovaná.

Týranie, bitky - ak, žena náhodou odmietne svojmu partnerovi vyhovieť sexuálnym potrebám, ak zanedbá náboženstvo, alebo sa o seba nestará a nerobí sa pre neho peknou, muž ju môže zbiť.

Ženská obriezka - Ženská obriezka je proces, pri ktorom sa odstránia vonkajšie časti ženských genitálií, alebo vonkajšia časť úplne. Je to povinný proces v Saudskej Arábii, severe Afriky, Arabskom poloostrove a každej islamskej spoločnosti. Pokiaľ niekto príde na to, že žena nemá obriezku, popravia ju. Pri obriezke žena zažíva neskutočné bolesti, keďže sa väčšinou vykonáva v nesterilnom prostredí s nehigienickými predmetmi (časť sklenenej fľaše, nôž,  časť z konzervy...). O úplnom znecitlivení pohlavných orgánov už radšej ani nehovorím.

Zahalenie tela - tradičným znakom je zahalenie ženského tela a to dokonca aj v hrozných horúčavách.

Moslimským ženám najviac chýba sloboda a práva, ktoré nemajú ani vo vlastnom dome. Čo sa dá s tým urobiť? V podstate nič. Nedá sa len tak ľahko zmeniť tradície a náboženstvo z jedného dňa na druhý. Môj názor je, že sa dá všetko! Možno by sa tak nestalo za nejaký krátky čas, ale aj keby to trvalo dlhšie šlo by to! Veď takého správanie k ženám nie je prijateľné a už vôbec nie ľudské.....

Lufinka

♥Čo na srdci, to na blogu | stály odkaz

Komentáre

  1. dosť veľa som už o tom počul
    Už dlhšie sa pripravujem, že si prečítam Korán celý (zatiaľ som z neho čítal len väčšie či menšie úryvky), no akosi nie je čas. Toto ma k tomu ešte viac povzbudilo. Z hľadiska kresťanskej kultúry sa to zdá byť kruté, lenže väčšinou aj tie ženy tam bývajúce by túto ich kultúru nechceli meniť - jednoducho preto, že v nej vyrastali už od mala.
    publikované: 14.01.2011 13:20:13 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ...
    Možno niektoré nechceli ale ver že niektoré určite hej. A musí sa uznať, že toto čo oni robia nie je normálne, aj keď je to ich náboženstvo a tradície, ale to čo robia oni nemá spoločné nič s ich náboženstvom. MAx. to, že majú chodiť zahalené, ale aby chlap zabil žena za to, že si obleče nohavice? To v tom Koráne nie je. To už sú len trápne tradície a podľa mňa by sa s tým malo niečo robyť....
    publikované: 14.01.2011 14:12:13 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Lufinka,
    teda ja ta rada dievcatko moje ale to co pises su bulvarnme blaboly. Napriklad v saudskej arabii ani nevedia co je zenska obriezka..zahaloenie tela je sucast kultury daaavno pred islamom a davno pred tym ako sa vobec vyvinuli dake europske4 narody(vtedy sme este dskakali po stromoch ako opice)..tyranie a bitky su take iste ako vsade inde na svete (na slovensku sa tyra a bije obvela viac)..a svet ktory zahrnuje muslimov je takj velky a zahrnuje tolko naqrodov zer uz len pisat o muslimanskych statoch vseobecne je nanajvys pre cloveka ktory pozna aspon zakjladny zemepis hodne plytke..
    PS: mimochodom..muslimania dali pravo zenam ooovela skor ako vsetky nabozenstva a vyspele staty na svete(v krestanskom nabozemstve je zena absolutne podriadene nic)...ale to samozrejme sa neda do eteru, bo ktoze by viedol ludstvo k demokratickym vojnam proti terorizmu , vsakze?..
    Obriezku uz robili faraoni Lufinka..veru tak..este aj to znasilnovanie so svedkami ma svoj socialny a spolocensky ucel vzhladom na typ zivota a vztahov ..
    Ahojko :)..a rada, najprv chod a pozeraj na vlastne oci a pytaj sa...uc sa..a hlavne nediktotovatinym ako zit..zi an nechaj zit..
    publikované: 14.01.2011 15:18:54 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ...
    vec názoru.. ja ti tvoj názor samozrejme neberiem a nebudem ti ho vyvracať, ale tiež mám svoj názor
    publikované: 14.01.2011 15:55:51 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. luf
    každá krajina má oblasti vyvinutejšie a oblasti primitívnejšie. Ako u nás, sú kraje, kde vládne kostol a alkohol ruka v ruke s tuposťou, tak to je aj s moslimami. Nebola som v arabských emirátoch, ale cestopisy žien z tej oblasti vpodstate neodsudzujú zahaľovanie žien na verejnosti, ani ich samostatné voyne v MHD, skôr sú tým chránené pred oplylými poznámkami, obťažovaním atd... ťažko, nebola som tam, ale tiež si myslím, že každá minca má dve strany, a sú krajiny, kde sa páchajú horšie zverstvá, ako bitka: http://kutilova.blog.respekt.ihned.cz/
    Skús si prečítať články tejto dámy...
    publikované: 14.01.2011 16:46:10 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  6. lufi
    pusti si:

    http://www.ta3.com/sk/relacie/53_cestovanie/10802_jemen

    šťastná arábia..rozhovor s cestovateľom

    publikované: 14.01.2011 17:02:45 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Luf,
    po prve, je tam plno chyb..mno, pisala som rychlo a bez okularov..po druhe, to nie je vec nazoru! To su fakty! Bohuzial pises o dacom o com nemas ani sajnu..a v podstate o to tu ide, aby sme nevedeli! ale len odsudzovali a bali sa a konzumovali--vsetko! cim viac konzumujeme- tym sme viac ovladatelni (a to teda sme) a tym viac zarabaju...nestaci vediet citat a pisat..treba sa zaujimat,..byt zvedavy, porovnavat, vediet...ste mladucky a mate zivot pred` sebou.. tak ho zite ... mate na to a pre to vsetko ...
    publikované: 14.01.2011 17:04:23 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. radost,
    telku nepozeram...ale toto som si pustila , smejem sa z chuti ..dakujem ;))
    publikované: 14.01.2011 17:24:51 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. jajaj
    ja tiež nepozerá..teraz len NEMOCNICU...pre výkony hercov a krásne a múdro vykreslené ľudské postavy..muž večer čo večer..ja tu na nete,abo čítam..spomenula som si-že som počula toto zaujímavé rozprávanie mladého muža..tak som to v archíve TA3 prácne hľadala..nie som veľký internetový odborník..no podarilo sa mi..teším sa-že sa tešíš..
    publikované: 14.01.2011 17:28:56 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. lufinka
    ja som nikdy nebola v moslimských krajinách..nepoznám naživo moslima..takže sa nechcem vyjadrovať..
    ale..vždy mám rešpekt k tradíciám a náboženstvám-iných..a radšej sa stiahnem..bo nechcem prispievať k rozpútaniu vášní..totiž..táto téma+náboženská je pre vášne živná pôda..pekný večer
    publikované: 14.01.2011 17:32:58 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Radost nasa,
    mno..dopozerala az pokial mlady pan nezacal rozpravat o jemene...bohuzial aj kvoli takymto obrazom ako podava tento cestovatel mame obraz taky aky mame (a to nevravim o obraze telky)..len jedno ti poviem a ver mi ( a nemusis)ze viem co hovorim/pisem..on .pravdu ma ..sice sem tam a malinko, ale v tej zaplave klamliveho pozlatka sa aj tak strati...
    ps: rada by som cestovala ako on a videla a vedela len to co on..velmi rada, lepsie by sa mi zilo a snivalo..
    publikované: 14.01.2011 18:08:29 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. :)
    Hej, je to náboženstvo je to ich kultúra aj život ako som už písala v článku. Možno si niekto myslí, že som mladá, hlúpučká alebo podobne :), ale viem, čo v živote chcem mám uplne jasno. V hodne veciach nie som ako moje rovesníčky, ktoré striedajú chalanov, opíjajú sa a pod. Ja na také veci nechcem, čo ten, kto číta moje články asi dávno pochopil. Rieším problémy aj dievčenské, aj módu, aj make-up, vzťahy a pod., ale najviac ma zaujímajú veci vážne, ktoré sa okolo nás dejú a ktoré naozaj stoja za to si ich uvedomiť a porozmýšlať na nich. Nie som tu preto aby som niekoho poúčala, ale preto aby som vyjadrila môj názor. Nikomu naozaj nikomu nechcem brať názor, pretože to by bola hlúposť. Sme ľudia, každý sme iný a každý máme svoju hlavu. Ja mám svoje názore, niekto môže mať iné. Je to normálna vec:). A môj názor je, že každá krajina je iná a každá má svoje tradície. Všade na svete je týranie, obriezka a pod. to viem, len ma zaráža a mrzí ma to, že s tým nič nemôžeme urobiť. Veď je normálne pokladať za náboženstvo presnejšie tradície to, že muž zabije svoju ženu len preto, že si oblečie nohavice? Viem, že to nemusí byt pravidelnosťou, ale je to väčšinou tak. Aj keď všade na svete sa stávajú vraždy a pod., ale v tejto krajine je to POVOLENE a beztrestne. Ako môže niekto niekoho takmer bez dôvodu a pre nič zabiť a nič sa mu nestane? Veď normálny človek by sa mal nad tým zamyslieť a myslím si, že žiadne náboženstvo ani nič by toto nemalo povolovať lebo je to hlúposť vziať niekomu život pre vieru.

    Každá krajina je iné a všade na svete sa dejú zlé veci, len ja som si zobrala na tému islam, ktorý mi prišiel zaujímavý. Píšem aj o iných veciach, ktoré tiež stoja za zamyslenie toto bola len téma. A verte mi, že som si prečítala a naštudovala to, čo som išla písať. Inak ďakujem za prečítanie článku :))
    Luf
    publikované: 14.01.2011 23:09:29 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. pre vsetkych islamofilov v diskusii
    vsetkym "chytrakom" v diskusii, co sa zastavaju islamu a tvrdia, ze v korane nie je nic o biti zien a pod., radim PRECITAT SI KORAN. na nete je pristupny zadarmo:

    http://koranoislamu.cz/

    naboku mate prehladne rozdelene verse podla tematiky. cize napr. o biti zien:

    4:34 Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám). A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Bůh nařídil střežit. A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je! Jestliže vás jsou však poslušny, nevyhledávejte proti nim důvody! A Bůh věru je vznešený, veliký.

    alebo o nas - nemoslimoch, ako sa kazdy moslim MUSI spravat k nam, "neveriacim":

    2:191 Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití. Avšak nebojujte s nimi poblíže Mešity posvátné, dokud oni s vámi zde nezačnou bojovat. Jestliže však vás tam napadnou, zabte je - taková je odměna nevěřících!

    takychto versov o nenavisti k nemoslimom je v Korane 349.

    a na zaver jeden pekny prehlad, ako sa islam sprava k zenam:
    http://novotnyjiri.blog.idnes.cz/c/175254/Anglie-Muslimsky-gang-znasilnil-stovky-divek-Marie-14-vypovida.html

    a teraz tu piste nieco o mierumilovnom nabozenstve islam. islam je zverstvo. a nema co hladat v Europe.

    pekny den :)
    publikované: 01.02.2011 09:22:15 | autor: katjo (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. ..
    Súhlasím s tebou k.
    publikované: 05.02.2011 21:43:31 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Obriezka
    publikované: 31.03.2011 17:38:29 | autor: Mili (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014