Zmena je život

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Umelá krása?

Všade naokolo vidíme samé ženské "ideály", ktoré majú znázorňovať akúsi TOP krásu pre ženy. Ale aká je vlastne ta ideálne krásna žena, za ktorou sa každý otočí, ktorá žne úspechy a milióny komplimentov? Niekto si predstaví pod slovami "ideál ženskej krásy" stredne vysokú, štíhlu brunetku, väčšie prsia, dlhé husté vlasy, uhrančivé oči, milí a super úsmev.. Ostatný zasa menšiu blondínu, krátke vlasy, plnšie tvary.. No každý máme iný typ a predstavy a podla môjho názoru ideál krásy ani neexistuje, pretože každý máme iný vkus. Tích ideálov je vlastne stovky a preto slečne nezúfajte a neriešte komplexy, pretože pre niekoho tým ideálom budete :). Ale trocha som odbočila od témy...


Dnes sa k tomu vysnívanému ideálu nie je ťažké dopracovať. Chceš mať veľké prsia? Dáš si plastiku. Chceš plné pery? Je tu plastika. Chceš husté vlasy? No problem. Hustejšie mihalnice, krásne nechty, štíhlu postavu? Zájdi ku kozmetičke. Krása sa dá dnes proste kúpiť.

Aký mam na to názor ja?

Myslím si, že od základu meniť svoju osobu nie je dobré. Vlastne zmeníte to, čím ste boli. Tiež nehovorím, že nie sú prípady, keď také silikóny zachránili napr. psychiku (rakovina prsníka, úplne plochá baba...), alebo nejaký zákrok bol fakt nevyhnutný. A samozrejme tiež nemám nič proti tomu, aby sa žena vylepšila, keď na to má peniaze.

Ale ten väčší problém je asi v tom, že niektoré ženy nevedia kedy dosť a chcú toho vylepšovať stále viac a viac, až pokým sa z nich nestane chodiaca figúrka s nadpriemerne veľkými perami, prsiami, očami a neviem čím ešte. A ďalší problém vidím v tom, že čoraz viac sa na seba začínajú ženy podobať. Lebo každá z nás chce byť síce iná a má iný vkus, ale naše predstavy o dokonalej kráse sa väčšinou približujú. Ešte že sa nedá osoba prerobiť úplne od základu a "ideálu", lebo by sme začali stretať svoje dvojičky.


http://www.jenprozeny.cz/sites/default/files/imagecache/dust_nodegrid_big/gallery/21429/39891.jpg

Pre mňa je najhoršie to, že časopisy, televízie čoraz viac propagujú vychudnuté, extrémne nalíčené modelky a nútia tak väčšine myslieť si, že práve oni sú to, podľa čoho by sme sa mali riadiť a takto by sme mali vyzerať. Ale preboha prečo? Kde sa podeli krásne ženy, ktoré sa na nás usmievali z mól aj s pár kilami navyše? Vďaka bohu, že ešte nie všetky vymreli a ešte stále niekedy takú v časopise zazriem. Ja teda vôbec netvrdím, že ženy by sa nemali o seba starať a chcieť zmeniť to, čo je na nich nie príliš pekné, ale nič sa nemá preháňať. Je mi naozaj veľmi ľúto, keď každú chvíľu čítam na internete správu, ako krásne dievča zomrelo na anorexiu, lebo chcelo vyzerať ako modelka z časopisu. Ja chápem, že návrhári šetria látkou, ale za akú cenu? Nie každá 13-ročná dievčinka to pochopí.
http://kvacek.cz/upload/modelka.jpg

Tak čo je to vlastne umelá krása?

Pre mňa je umelá žena tá, ktorá sa až príliš snaží zmeniť svoju osobnosť. A normálne pre mňa je a neodsudzujem to (aj keď sa mi to teda veľmi nepáči), keď sa žena dá troška zlepšiť, ale vie, kedy je dosť.

A prirodzená krása?
Toto spojenie počúvam a čítam stále. Myslím si, že prirodzene krásna žena je taká, ktorá sa nemusí extrémne líčiť a aj tak je krásna. Takže pre mňa väčšine, pretože každá je pre niekoho krásna a nemôžeme sa predsa páčiť každému. Ale tiež nechápem, keď niekto kritizuje babu že je umelá, keď má napr. výraznejší make-up, alebo urobené prsia, alebo sa o seba stará. To je hlúpe pre mňa, veď žijeme v dobe, kedy je to normálnou súčasťou života a myslím si, že viac by sa ukazovalo na ženu, ktorá o seba nedbá, než na tú, ktorá hej. Stále budú na svete uštipačný ľudia, my sa ich musíme naučiť ignorovať, pretože sú to väčšinou zakomplexovaný úbožiaci :).
 http://img.najmama.sk/stories/Krasa/Beauty/prirodzena_krasa_1.jpg

A moja otázka na vás je takáto.

Podstúpili by ste plastiku alebo nejaké vylepšenie svojho tela? A čo je pre vás umelá krása a prirodzená krása? :)

Odpovede v komentároch pod článkom :)


Lufinka

♥Čo na srdci, to na blogu | stály odkaz

Komentáre

  1. Platické operace
    No tak já na tuto problematiku mám v poslední době dost proměnlivý názor. Na jednu stranu je to určitě věc, která by se neměla přehánět, ale věřím, že třeba tyto zákroky - https://nova-prsa.cz/umela-prsa/ mohou některým ženám změnit a zlepšit život, pokud jsou provedeny s rozvahou a tam, kde s jejich aplikací mají dlouholeté zkušenosti. Zároveň mohou také v některých případech pomoci i se zdravotními problémy, např. se zády, a proto, pokud je žena rozumná, nevidím důvod, proč do toho nejít.
    publikované: 06.05.2022 14:56:50 | autor: Pavla (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014