Zmena je život

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Rozmýšľaj, potom konaj!

Za posledních pár dní som niečo zistila a uvedomila si. Okolo mňa sa pohybuje veľa ľudí a každý z nich je iný. Poznám veľa dobrích ľudí, ale bohužiaľ aj ten opak.

Niekedy nepochopím pár ľudí. Pred kamarátmi robia frajerov a snaži sa o niečo, čo vôbec nie sú. Nikdy to nepochopím. Veľa krát si neuvedomujú, že  robia veľké chyby. Za úplne najhoršie považujem tie ich "frajerstvá". Nemajú v ústach nič iné než: alkohol, drogy, sex ... Dávajú si veľké ciele a vyťahujú sa jeden cez druhého.

Medzi najhoršie chyby mladích ľudí podľa mňa patria tieto:


1. Alkohol


Mladé telo nie je pripravené na opíjanie sa. Nechápem prečo si chcú totálne ničiť telo. Samozrejme nemyslím pár malích pohárikov za mesiac, ale opíjanie sa z frajeriny.
Mám zopár známich, ktorí si asi myslia, že keď sa opijú sú dospelejší a dôležitejší. Vôbec ich nechápem, ale je to ich vec.
No uvedomte si, že keď chcete piť, tak aspoň dodržiavajte nejaké pravidlá. Napríklad si nesadajte za volant keď ste pili. Stojí vám za to sa zabiť alebo zabiť niekoho druhého alebo nabúrať niekomu nevinnému auto a potom sa nedoplatiť? Potom už bude neskoro plakať. Vtedy ste boli veľký machri, ale potom sa z vás stanú uplakané decká.

2. Drogy


O drogách som tu už raz písala čiže sa nebudem opakovať aké riziká majú. To podľa mňa vie každý z vás.
ALE!!! Ak chcete užívať drogy tak ich aspoň nedávajte malím deťom a nevyhadzujte striekačky všade okolo seba. Aspoň buďte trochu rozumný a keď si chcete ničiť zdravie tak prosím,ale berte ohľad!

3. Cigarety


Veľa mladích fajčí len z frajeriny. Pripadáte si snáď staršie alebo dôležitejšie? Miesto vyhadzovania peňazí za cigarety by ste si mohli radšej kúpiť veľa krajších vecí. No keď ste už fajčiar a nikto vás nepresvedčí aby ste prestali, tak aspoň berte ohľad na iních ľudí. TO, že si ničíte zdravie je vaša vec a ja vám to neberiem, ale neberte aspoň zdravie vy nám nefajčiarom!

Samozrejme nikomu nikto nemôže "kecať" do jeho života. A to je niekedy chyba.


Lufinka:)

♥Čo na srdci, to na blogu | stály odkaz

Komentáre

  1. lufi.
    dobrý názor. Ja pridám, že u mladých chýba sebadôvera, istota, čím by si získali kamarátov a pripojiť sa k fačiarovi, nerobí problém, ako sa sám nudiť
    publikované: 20.06.2010 20:07:27 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :)
    Ďakujem a súhlasím
    publikované: 20.06.2010 20:17:40 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. ej bistu
    na mladu babu pokrokove myslenie, tak drzim palce v "parte", ktora ale nikdy nie je dolezitejsia ako tvoja osoba, vidim ze toto vies :)

    len niektorí z nás búrlivákov si proste museli prejst v mladosti (niektori stale prechadzaju) aj stylom - sex drogy a rakenrol aby sa trosku umudrili ;)
    publikované: 20.06.2010 21:12:28 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  4. super
    fajne si to vystihla suhlasim uplne stebou
    publikované: 20.06.2010 21:56:09 | autor: kvet (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. :)
    Ďakujem vám :)
    publikované: 21.06.2010 09:54:56 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014