Zmena je život

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pravda o strednej škole

Ahoj:)

Veľa teenagerov si myslí o strednej škole veľa nepravdivých vecí. Asi ich pri tom ovplyvňujú filmy v štýle Prcičky.  V dnešnom článku, chcem ukázať strednú takú, aká je. Oboznámim tích, čo na strednú práve za pár dní nastupujú s výhodami, nevýhodami, klamstvami z filmov a ako to na SŠ chodí. :)
                                                               http://duk.sk/files/profesor2.png
Tak v prvom rade, sa nebojte prvého dňa. Viem, že je to nové prostredie, nový ľudia, pravidlá, ale verte, že keď si zvyknete, na ZŠ by ste sa už asi nevrátili ;). Zhlboka sa nadýchnite a začnite novú etapu svojho života.
Na strednej škole nenájdete polonahé baby v károvaných mini, bielou košeľou uviazanou pod prsiami a sexi podkolienkami.Tak aby chlapci neboli sklamaný ;).

Na strednej vám pribudne dosť nových predmetov a celkom ťažká je matematika (keď teda nie si nejaký/a nadaná/ý alebo tak), ale dá sa to zvládnuť, keď sa trocha snažíš. Tiež ti budú vykať (podľa SŠ) a na niektorých školách oslovuješ učiteľov profesor (starý komunistický zvyk). Na strednej sa s tebou nebudú tak veľmi hrať ako na základke. A tiež ti pribudne dosť starostí (praxe, soč, rôzne projekty...). Tiež je tam podľa mňa dosť viac učenia a stredná je trocha ťažšia, ale záleží to od toho, akú SŠ máš.  Možno sa zo začiatku budeš cítiť osamotene, ale časom si zvykneš a nájdeš aj priateľov.
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/50274_39080979451_7189938_n.jpg
Ale dosť negatív tu je tá dobrá stránka:
Učitelia sa k tebe konečne nebudú chovať ako k decku, môžeš mať platenú prax, ak ťa tvoja škola baví, tak to bude pre teba super, spoznáš veľa nových ľudí, naberieš super skúsenosti, otvoria sa ti nové možnosti. Uvidíš, že to bude stáť za to. :)

Držím palce, nech váš prvý deň dopadne dobre. :)
Lufinka

♥Čo na srdci, to na blogu | stály odkaz

Komentáre

  1. lufi
    o jeden rôčik urobím nasledovný krôčik: vnučke to dám prečítať..by nemusela obavy zo zmeny školy mať..:-))
    publikované: 29.08.2011 20:29:29 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :)
    Dúfam, že jej to pomôže. :)
    publikované: 29.08.2011 23:22:46 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014