Zmena je život

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mýty lásky

Ahoj :)

Tak som späť s chuťou písať :). Dnes to bude článok, ktorý sa bude týkať mýtov v láske.

Na svete je veľa mýtov, ktoré hovoria o láske veci, ktoré niekedy nie sú veľmi pravdivé. Teda aspoň pre mňa ;)

:hearts:1. Keď s ním budeš dlhšie, prestane ťa baviť - hlúposť. Ak ho naozaj miluješ a je to aj vzájomné, stále sa budete mať o čom baviť. Nehovoriac o tom, keď máte spoločné hobby. Chalan/baba nie je žiadna hračka, ktorú si kúpiš a po čase ju hodíš do kúta, pretože ťa prestane baviť. Samozrejme hovorím o skutočnej a vzájomnej láske.

:hearts:2. Ak ma uvidí bez make-upu prestane ma milovať - chalan, ktorý ťa má naozaj rád, ťa bude milovať za každej okolnosti. To, že ťa uvidí bez make-upu, prirodzené krásnu :), mu na láske veru neuberie, skorej pridá. Chalani nemajú radi "kraslice".
http://images.askmen.com/dating/keywords/kissing_965824.jpg
:hearts:3. Chalani to chcú stále - hej, možno takmer stále, ale aj oni majú svoje dni.

:hearts:4. Láska na prvý pohľad neexistuje - nie je pravda. Niekedy sa na prvý pohľad dokážeme zamilovať. Otázkou je, či do toho správneho.

Vaša MythBuster Lufinka ;)

♥ Love | stály odkaz

Komentáre

  1. Lufinka milá, všetko potvrdzujem
    a mám za sebou takmer 20 rokov s jedným chlapom :-))
    publikované: 27.02.2011 09:40:12 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  2. mýtus č. 5: Láska existuje
    - láska nie je reálna, no napriek tomu na ňu niektorí ľahko manipulovateľní ľudia a mnohí mladí ľudia veria. Táto viera je dôsledok masovej delúzie vtláčanej do myslí ľudí za účelom ich jednoduchšieho ovládania, lenže v mnohých mysliach je zasadená už tak hlboko, že sa budú ochotní za ňu aj obetovať.. a táto vlastnosť ich mysle sa dá tiež využiť..
    publikované: 27.02.2011 10:21:54 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Helloboy88,
    :-)
    publikované: 27.02.2011 10:45:30 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  4. :)
    Ten, ktorý mám ma neovláda :), ale ďakujem za názory :)
    publikované: 27.02.2011 10:48:15 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. lufinka
    to je tiež len dôsledok dobre živenej delúzie. Práve preto je láska takou úspešnou delúziou, pretože v sebe záhŕňa memetickú návnadu, že svojmu hostiteľovi bude prospešná, hoci ho ako vírus požiera zvnútra tým, že mu dáva nádej niečoho, čo nikdy nemôže byť a keď sa to nakoniec prevrhne a človek ňou prestane byť zaslepený, zistí, čo všetko v stratil. To nie je to, čo láska sľubuje, ale takýto osud človeka, ktorý jej podľahne, čaká práve preto, že mu láska nasľubuje nereálne veci. Lenže ľudia radi uveria, že je niečo vyššie, čo o ich osude rozhoduje namiesto nich, čomu sú podriadení a čo ich zbavuje zodpovednosti za svoje konanie. Či už sa to volá láska, Boh, alebo akokoľvek. Hitler robil to isté, zbavoval ľudí zodpovednosti a nasľuboval im lepší svet a ľudia ho nasledovali. Mnoho ľudí zabúda, že to, koľko ľudí zabil, bolo vtedy legálne.
    publikované: 27.02.2011 13:56:29 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  6. ...
    Fúha, to sme sa od lásky dostali k Hitlerovi? Ale povedzme si takto, kde by sme boli bez lásky? Nikde. Ľudia by voči sebe nepociťovali žiadne city ani putá, čo ich k sebe viažu. Láska je dôležitá. Aspoň pre mňa. Či už materská, súrodenecká, manželská alebo aká. V mojom živote má veľkú rolu. Neviem si predstaviť, že by som zrazu prestala milovať. A keby prestal milovať celý svet, lebo láska by sa vytratila. Neexistovala by žiadna úcta, pokora, vďačnosť a ani nič. Ľudia by sa nerozmnožovali a nebrali z lásky, ale z povinnosti, aby zachovali naše pokolenie. Aj keď sú taký, ktorý sa berú len pre peniaze atď. ale to je teraz vedlajšie. Bez lásky by sa z nášho sveta stalo niečo, čo by sa nikomu nepáčilo.
    publikované: 27.02.2011 14:25:27 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. lufinka
    Ono je rozdiel medzi láskou, romantickou láskou, sexuálnou láskou, priateľstvom, empatiou, zaviazanosťou z vďaky, spriaznenosťou a zaľúbenosťou... Lenže slovo láska sa používa vo všetkých prípadoch. To slovo je nebezpečné preto, že sa neustále vyvíja a mení a mnoho ľudí si to neuvedomuje a myslia si, že keď sa hovorí o láske, myslia tým to isté. Neverím na lásku a neverím tiež na nenávisť v ich zbožstenej a zdémonizovanej forme, pretože sú to zneužívané pojmy, ale na ľudské city verím..
    publikované: 27.02.2011 15:27:33 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  8. tak to hej,
    s tým s tebou súhlasím, to teda rozdiel je a veľký. A je pravda, že ju veľa ľudí zneužíva
    publikované: 27.02.2011 15:52:26 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. lufi,
    súhlasím. A zahryznem si: HB 88 nám opisuje dookola o sklamaní sa v JEDNEJ dievčine a teba ide zneisťovať "toľkými" skúsenosťami. Je viac druhov lásky a postupne možno príde na to i HB 88, ak ju bude chcieť prijať.

    A určite bude pre chalana príjemnejší pohľad na prebúdzajúcu sa dievčinu bez líčenia, ako by mal vidieť rozmachlenú omietku .
    publikované: 28.02.2011 20:04:43 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  10. :)
    Ďakujem za podporu a súhlasím :)
    publikované: 28.02.2011 22:05:25 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. vasilisa
    mýliš sa, pretože mám mnoho priateliek, ale s troma som skúsil hlbší vzťah založený na láske. S prvou to bola láska romantická a platonická, s druhou priateľská a bez toho, že by som jej to povedal (chodila s iným) a tretia bola taká, ktorej som sa odovzdal celý. Nemám tieto skúsenosti len vlastné, ale počul som veľmi veľa príbehov zo skutočného života a z fakt skvelých ľudí sa kvôli sklamaniu v láske stali trosky, poznal som dokonca dvoch, ktorí sa pre sklamanie v láske zabili. Takže to nemám len ako ty z telenoviel v televízii. Nie je vhodné živiť tieto mýty o láske. Ľudské city určite, ale ty všetko prekrúcaš. Prečítaj si ešte raz môj predošlý príspevok, kde uznávam viacej typov lásky a tu mi to ideš vyčítať. A nie je to prvýkrát, čo máš také povrchné odpovede.

    Ale s tou tvojou poslednou poznámkou úplne súhlasím :)
    publikované: 01.03.2011 01:14:45 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  12. s láskou je to ako
    s ostatným v živote...
    -ako na váhach:na jednej strane PRE,na druhej strane PROTI
    /HB88-všetko má aj PRE :-) /
    -a predovšetkým zodpovednosť!.hlavne za seba a potom,za druhého...
    /nie opačne...že vidím zaslepene druhého...a seba vôbec.../
    Veľa lásky všetkým!!!-prajem
    publikované: 01.03.2011 08:47:57 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  13. K dvojke
    ak ma uvidí bez make-upu prestane ma milovať. A keď prudšie zabrzdím v aute tak jej odpadne polovica tváre. No vyzerá to tak, že ženské bez brizolitu na tvári na blogu vedú :D
    Ja som za prirodzenú krásu a ženská, ktorá nevie vyniesť smeti bez toho aby sa nalíčila? bléééé to určite nie
    Bez mejkapu so mnou kľudne aj do divadla ;)

    K štvorke - na lásku na 1. pohľad naozaj ani ja neverím.

    a k päťke - Helloboy88 - tak, tak, ľudia sú schopný spraviť čokoľvek aby nezostarli sami, a nakoniec to nazvú láskou... možno je to naozaj láska?
    publikované: 01.03.2011 09:21:52 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. A ešte k trojke
    :D keby len dni, ale ja mesiace :D
    publikované: 01.03.2011 09:23:23 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. response
    naivika: zodpovednosť je vôbec najdôležitejšia vlastnosť u človeka.. Hlavne zodpovednosť za seba. Zodpovednosť za seba a za druhých je niečo, čo treba neustále zdokonaľovať a spolu s tým aj vedieť, kedy prejavovať vďačnosť a akým spôsobom a vyvyrovať sa prejavom vlastného pokrytectva. Ak by existoval nejaký zaručený recept na zlepšenie vlastnej zodpovednosti, urobil by som, čo by som vládal, aby som sa ním riadil. Je vôbec niekto spokojný s tým, aký je zodpovedný? Asi je to ako so šťastím.. :)

    Ivo: A pre ženy platí to isté - ak žena svojho priateľa uvidí bez mejkapu a stále ho bude ľúbiť, potom je to ten pravý :D
    publikované: 01.03.2011 10:00:11 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  16. :D:D
    .. no niektorí chalani si dávajú make-up (čo je absolútne hrozné a ženské) a keby si ho nedali tiež ich možno nespoznáme :D:D:D. A prirodzenosť je najkrajšia :)
    publikované: 01.03.2011 18:11:22 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. HB 88
    ==ako ty z telenoviel v televízii==tak teraz si vedľa zasa ty.
    Tak ako som písala, aj v piesni sa spieva=láska má veľa podôb, ty chceš presviedčať, že láska neexistuje a ak existuje, bude existovať len krátky čas, lebo potom bude sklamanie a opustenie. Obyčajne je to , podľa teba, žena, ktorá sklame.
    =prvou to bola láska romantická a platonická= platonická z čijej strany? Ako môžeš hovoriť o láske, keď jedna zo strán o tom nevedela, alebo nebola opätovaná? Bolo to vzplanutie, nie láska.
    =s druhou priateľská a bez toho, že by som jej to povedal (chodila s iným) =ak bola len priateľská láska, tak sa nedá hovoriť o úzkom vzťahu dvoch ľudí, ktorí majú okrem bozkov aj iné spoločné záujmy
    =tretia bola taká, ktorej som sa odovzdal celý=tak toto už bol vzťah. Ty si sa odovzdal. Každý má právo na výber a každý má právo zo vzťahu vycúvať. Dôležité je akým spôsobom a prečo. To musíš vedieť ty sám. Ale veľmi veľa múdrych povedalo, že na príčine vždy bývajú obaja.
    =že mu dáva nádej niečoho, čo nikdy nemôže byť =jedna lastovička leto nerobí. Nie som povrchná, čítam, zamýšľam sa, ale neznášam pesimistov a fňukajúcich clapov, ktorí hľadajú viníka všade okolo a zabúdajú preskúmať v prvom rade seba.
    Aká je sexuálna láska? Prečo ľudia chú pre lásku zomierať? Prečo nechcú pre lásku žiť a nechať žiť i tých, ktorí miľujú niekoho iného, lebo príroda je silnejšia? O tých mýtoch asi hovoríš ty, lebo ja hovorím o realistickej láske=porozumenie medzi dvomi ľuďmi, s dávaním i braním, s radosťou i plačom, s prejedaním i hladom, s rovnakým cieľom=dožiť sa spolu staroby, ak boh dá. Žiť tak, aby ani jeden nepocítil, že žije sám.

    27.02.2011 10:21 | autor: helloboy88 ,27.02.2011 13:56 | autor: helloboy88 reagovala som na toto a k tej č.5 ja by som to nenazvala láskou, u mňa by to bolo sebectvo a zúfalstvo, za každú cenu donútiť žiť s niekým, len aby som nebol sám
    publikované: 01.03.2011 20:06:36 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Iviak
    ==Bez mejkapu so mnou kľudne aj do divadla ;)==voľakedy ma učil občiansku náuku jeden už starší učiteľ. Spolužiačka rozbila voňavku a bol smrad.
    On sa vtedy vyjadril: každá žena je krásna. A o všetko, čo je krásne, sa musíme starať, zdôrazňovať,zušľachťovať a dokrášlovať. Tak, ako kvetiny-každá potrebuje iné hnojivo a tak by sa o seba mali starať i ženy. Každej, čo jej pristane, pričom myslite na to, že menej je niekedy viac.
    Nikdy na toto nezabudnem.
    publikované: 01.03.2011 20:12:58 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. pre vasilisa
    múdry učileť.. naozaj pekne povedané
    publikované: 01.03.2011 22:08:18 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. vasilisa
    Viem, že si masochistka a máš záľubu v nepriateľských rečiach, ale čokoľvek, čo napíšem, ťa udrží rozbehnutú na ďalších 6 mesiacov. Nebudem sa opakovať, kto má záujem, prečíta si, čo naozaj píšem.
    publikované: 02.03.2011 07:50:31 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  21. P.S.
    platonický - bez sexu
    publikované: 02.03.2011 07:54:04 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  22. HB 88,
    mám teda chápať, že dvaja ľudia, ktorí spolu chodia niekoľko mesiacov, rokov, ale ešte sa sexuálne nespojili, prežívajú platonickú lásku?

    Masochistka- z tvojho uhla pohľadu.
    Aké nepriateľské reči vediem? Polemizujeme, alebo nie?
    publikované: 02.03.2011 13:08:25 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. som kľudný
    http://sk.wikipedia.org/wiki/Platonick%C3%A1_l%C3%A1ska_(l%C3%A1ska_bez_zmyselnosti)
    publikované: 02.03.2011 13:44:08 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  24. ešte raz
    http://sk.wikipedia.org/wiki/Platonická_láska_(láska_bez_zmyselnosti)
    publikované: 02.03.2011 13:44:57 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  25. ja to *****
    skopíruj si celý ten odkaz a j***i ho do políčka pre vyhľadávanie na svojom p*******m internetovom prehliadači, daj enter a čítaj a vzdelávaj sa - to máš za tie suplované hodiny, kým ste hrali piškvorky....
    publikované: 02.03.2011 13:46:32 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  26. HB 88,
    piškôrky cibrili pamäť. Nejeduj sa. Navzájom si odovzdávame myšlienky. Nehľadaj za tým nepriateľské reči.Ja sa prikláňam radšej k tomuto výkladu.
    http://www.google.sk/url?sa=t&source=web&cd=3&ved=0CC8QFjAC&url=http%3A%2F%2Fbuckova.blog.sme.sk%2Fc%2F89826%2FPlatonicka-laska-vs-dnesna-platonicka-laska.html&ei=UUduTYGwF8_tsga36bXzDg&usg=AFQjCNFXBQxlEb9G7hhVAvOy3Q4QUb8vIQ
    publikované: 02.03.2011 14:39:18 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. vas
    autorka toho článku pravdepodobne nikdy nepočula výklad toho, čo platonická láska znamená. Takéto pseudodefinície si môže navymýšľať každý koľko chce a práve o tom píšem, o tom rozdiele v pojmoch, kde ľudia hovoria rovnakými slovami, ale každý o inom. O láske už hovoria aj päťročné deti, ktoré ju nikdy nezažili a už vôbec nie tú platonickú. Platonická láska nemôže byť bez toho, žeby sa ľudia osobne poznali. V platonickej láske ide o hlbší, než priateľský strach, kde vládne hlboká empatia a osoby (väčšinou opačného pohlavia, no záleží na sexuálnej orientácii) spolu zdieľajú slobodne všetky svoje emócie bez toho, že by sa pred sebou cítili zahanbene, no ich vzťah ostáva na psychickej rovine a nedochádza k sexuálnemu pohlavnému zbližovaniu, hoci pozitívnu vášeň si medzi sebou udržujú. Keď je podľa teba láskou len sex, o.k., ale nie každý to chápe rovnako.
    publikované: 02.03.2011 17:45:31 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  28. lufinka
    keď dovolíš, dám si túto tvoju stránku do odkazov :)
    publikované: 02.03.2011 17:47:58 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  29. vas
    napísal som strach namiesto vzťah... tie slová sa mi už spolu zdá sa prelínajú...
    publikované: 02.03.2011 17:50:19 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  30. HB 88
    ==Keď je podľa teba láskou len sex, o.k., ale nie každý to chápe rovnako.==absolutne toto netvrdím a ani neprezentujem!!!!!!!!!!!!

    =02.03.2011 13:08 | autor: vasilisa26 = ak sa dvaja mladí ľudia rozhodnú, že budú dodržovať celibát až do podpísania sobášneho listu, platonicky sa milujú?
    publikované: 02.03.2011 19:57:56 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. :)
    Hellboy88 jásne môžeš :).

    A už sa nehádajte ;). Každý z nás ma iný názor a neoplatí sa ho jeden druhému vyvracať :)
    publikované: 02.03.2011 21:46:30 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. vasilisa
    viem, že si to netvrdila, ale aspoň vidíš, ako dokáže také prekrúcanie slov človeka nahnevať :) .. asi to bolo odo mňa nemiestne, ale pobavilo ma to.. No, ak to spĺňa definíciu platonickej lásky, tak áno, majú platonický vzťah. Ale sú možné aj sobáše z iných dôvodov než z dôvodu empatie (to je tiež jedna z foriem lásky - typy lásky uznáham hoci samotné slovo láska v jej zbožstenej podobe je niečo, čo je nedosiahnuteľné a preto to neexistuje). Ak je ten sobáš robený napríklad z finančných dôvodov, ale manželia sa navzájom odpudzujú, určite nejde o platonickú lásku.
    publikované: 03.03.2011 00:30:06 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  33. lufinka
    ďakujem :) .. a mojím zámerom nie je vyvracať (nie, nič som nepil..) iné názory, ale prezentovať svoj vlastný a zabrániť tak mnohým sklamaniam, ktoré by mohli nastať. Proste nasledujem svoju vôľu :)
    publikované: 03.03.2011 00:34:26 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  34. nie je za čo ...
    v tom prápade v poriadku :)
    publikované: 03.03.2011 14:48:50 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. lufi,
    ja toto nepovažuejm za hádanie. Rozoberanie názorov, keď definície sa odkláňajú od podstaty.

    HB 88,
    =Ak je ten sobáš robený napríklad z finančných dôvodov, ale manželia sa navzájom odpudzujú, určite nejde o platonickú lásku.=určite nejde o platonickú lásku, ale o manželstvo z rozumu. Tak isto nejde o platonickú lásku, ako som písala= 02.03.2011 19:57 | autor: vasilisa26 =
    publikované: 03.03.2011 19:53:26 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  36. :)
    OK v tom prípade sa ospravedlňujem :)
    publikované: 03.03.2011 22:09:37 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014