Zmena je život

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Môj problém je ON

aj na www.lufinka-fay.blogspot.com
Ahoj

Možno každý si už skúsil, že láska nie je len to krásne, ale že dokáže aj poriadne zabolieť. Čo robiť, keď sa už veľa vecí medzi vami zmenilo? Ako sa zachovať k nemu po tom, čo ti blížil? 

Sladké začiatky
Na začiatku je všetko dosť prehnané. Naše pocity sú zväčšené, nevidíme chyby toho druhého. Vzájomnú prítomnosť si užívame, správame sa zamilovane a hlavne všetko je bezchybné a krásne.
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/313651_210563259010334_176586975741296_568560_973840616_n.jpg
Vytriezvenie
Nehovorím, že každý pár sa má rád len na začiatku a potom spolu sú len zo zvyku. Viem, že to tak nie je. Niektorí spolu naozaj dokážu byť aj niekoľko rokov a stále sa mať radi. No aj tie najlepšie vzťahy sem tam riešia veľké problémy.
http://img.najmama.sk/stories/Tehotenstvo/nestastny_par_1.jpg
Keď sa dvaja hádajú
Vraj hádky vám okorenia vzťah. Hm, pekná hlúposť. Kto to kedy napísal? Podľa mňa nie je nič horšie. Väčšinou hádka vzniká kvôli úplnej hlúposti. Najhoršie na tom je, že čím viac hádok je vo vzťahu, tým je to horšie, pretože už nedokážeme vnímať to, čo ste kedysi na svojom partnerovi mali radi. Teraz len hľadáte chyby. Možno aj neúmyselne, len ste už tak zúfalá, že chcete vzťah zachraňovať a hocikedy poviete aj to, čo by vás inokedy ani nenapadlo. Potom vás to mrzí a neviete, ako to zobrať späť.
http://www.kankan.sk/content/articles/650/article-naucte-sa-hadat-konstruktivne.jpg
Ako to zachrániť?
Asi iba úprimným rozhovorom, čo je v hádkovom období najťažšie. Skúste znova vnímať pozitíva na svojom partnerovi, aj keď to bude veľmi ťažké. Sadni si spolu, povedzte partnerovi, že sa nechcete hádať, len sa chcete porozprávať, lebo ho stále milujete a nechce o neho prísť. Nehovorte však zle len o svojom partnerovi, ale priznajte aj svoje chyby. Možno to zaberie...

Hlavne sa pokúste vyhýbať unáhleným záverom, uštipačným poznámkam, plačlivým prejavom, výčitkám ...

Kde sa podela dôvera?
Nezabúdajte na dôveru. Tá je vo vzťahu najdôležitejšia. Ak sa vytratí dôvera, tak je práve ona príčinou hádok. Tie sa potom márne budete pokúšať vyriešiť, keď si nebudete dôverovať. 
Pokiaľ vás partner v živote naozaj nesklamal, nemáte mu dôvod neveriť, aj keď viem, že niekedy veľa vecí vyzerá zle, ale väčšinou to tak nie je. Ak vás už partner zradil, tak je to na vás, či mu budete znova veriť alebo ho opustíte.
http://media.novinky.cz/973/169734-top_foto1-504ap.jpg
Nezabúdajte, že niekedy vzťah už nezachráni nič. Vtedy je najlepšie, aby šiel každý vlastnou cestou. Takto sa však rozhodujte len vtedy, ak ste si istá, že sa už medzi vami nič nezmení alebo ste sa už prestali mať radi.

Ak sa rozhodnete o vzťah zabojovať, bojujte vždy s chladnou hlavou a hlavne láskou.
http://files.javaorigin.meu.zoznam.sk/200000632-16a16179bc/srdce%20na%20dlani.jpg

Lufinka

♥ Love | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014