Zmena je život

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Edward Cullen

Edward Cullen

ako človek                                                                                                                        ako upír























Celé meno:
Edward Anthony Masen Cullen
Status: upír
Dátum narodenia: 20. jún, 1901
Dátum premeny: 1918 (mal 17 rokov)
Miesto pôvodu: Chicago, Illinois, USA
Farba vlasov: bronzová
Farba očí: pred premenou zelená; zlatá/čierna
Výška: 188 cm
Výnimočný upírsky talent: číta myšlienky
Zamestnanie: študent na Forks High School/?
Rodina: biologický syn Edwarda a Elizabeth Masenovcov; adoptívny syn Carlisla a Esme Cullenovcov - nevlastný brat Alice a Emmetta Cullenovcov, ako aj Jaspera a Rosalie Haleovcov. Ženatý s Bellou Swan Cullenovou a biologický otec Renesmee Cullenovej.
Zdroj premeny: Carlisle Cullen
Záľuby: zbieranie áut, hranie na klavír, hudba, rýchla jazda
Auto: strieborné Volvo S60R,  strieborný Aston Martin V12 Vanquish


Osobná história:
 
  Edwardov život v Chicagu bol šťastný a pokojný. Jeho rodina žila na dobrej úrovni a jeho otec bol úspešný právnik. Najväčšou starosťou Edwardovej matky bol fakt, že zúrila 1. Svetová vojna a Edward, so svojimi 17. rokmi, bol len rok vzdialený od veku, kedy by bol povolaný do boja.

V septembri 1918 epidémia Španielskej chrípky vzala život obom Edwardovým rodičom a takmer aj jeho vlastný. Pred týmto osudom ho zachránil jeho vtedajší ošetrujúci lekár Carlisle Cullen tým, že ho premenil na upíra. Spravil to okrem iného aj na podnet Edwardovej matky, ktorá podľa všetkého tušila, že Carlisle môže Edwarda svojím spôsobom zachrániť.

Od tej doby sa Edward vydával za Carlislovho adoptívneho syna alebo za mladšieho brata Carlislovej manželky Esme, až kým sa ich rodina rozrástla do momentálnych rozmerov. Dva krát študoval na vysokej škole medicínu, nikdy však svoje znalosti neuviedol do praxe.

Od roku 1927 do roku 1931 Edward opustil Carlisla a Esme, a žil na vlastnú päsť. Živil sa ľudskou krvou, avšak len krvou skutočne zlých ľudí, ktorých rozoznal od nevinných svojím výnimočným talentom. Po čase sa však nevedel vysporiadať s toľkými vraždami a vrátil sa ku Carlislovi a Esme.

Okolo roku 1936 sa Edward s rodinou presťahoval do Forksu, kde natrafili na Quileutskych indiánov meniacich sa na vlkolakov. Cullenovci s nimi uzavreli dohodu a žili vo Forkse ešte niekoľko nasledujúcich rokov.

V roku 2003 sa Cullenovci do Forksu vrátili, v roku 2005 Edward stretol Isabellu Swan po prvý raz.

♥Twilight | stály odkaz

Komentáre

  1. milujem ho:S
    milujem hooo ..staci mi len jeho vampirksy ksicht a odpadanem :D
    publikované: 21.06.2010 14:54:33 | autor: helQa (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :D
    presne!:D
    publikované: 13.01.2011 21:56:30 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014