Zmena je život

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako prestať fajčiť

Fajčenie  už dávno prestalo byť IN, navyše kto chce zapáchať tak, aby sa od neho všetci v autobuse alebo v obchode odťahovali?A ešte k tomu si predtav čo všetko by si mohla /mohol mať za tie peniaze,ktoré za cigarety utratíš. Tak si konečne priznaj, že s fajčením MUSÍŠ niečo robiť. Odnaučiť sa. Prestať. Tu máš 12 odstrašujúcich, ale reálnych a pravdivých faktov, PREČO prestať visieť na škatuľkách cigariet...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kto nikdy nefajčil nepochopí, aké ťažké je s touto závislosťou prestať. Ak sa práve rozhodujete podujať sa na túto neľahkú úlohu, pravdepodobne hľadáte stále silnejšiu motiváciu PREČO?

Varovanie, že cigarety škodia vašim pľúcam a spôsobujú rakovinu nie je asi dostatočne silné. Ja mám pre vás niekoľko zaručených faktov, ktoré vám pomôžu prekonať chuť na tohto "krpatého zabijaka" hneď!

1. Osoba, ktorá príde o život kvôli neresti, akým je fajčenie spôsobí, že jeden z dvadsiatich ľudí z jeho najbližšieho okolia ho bude do pár rokov nasledovať. Odfajčil si totiž pasívne svoj.Predsa nechceš ublížovať svojmu okoliu.

2. Fajčenie je v USA na prvom mieste nad všetkými ostatnými chorobami, ktoré spôsobujú smrť
3. Liečba silného fajčiara je rovnako nákladná ako pasívneho
4. Fajčiari bývajú nervóznejší, stále menej spoločensky tolerovaní, majú väčšiu šancu, že sa nezamestnajú hneď na prvý raz
5. Pribúda firiem, ktoré neprijímajú do svojich radov fajčiarov
6. Fajčiar máva častejšie nočné mory a chrápe
7. Jeho pokožka má sivý nádych, ani po sprche a parfumovaní sa nezbaví fajčiarskeho pachu
8. Nepodáva skoro žiadne športové výkony
9. Nebaví ho sex, pretože nevládze tak, ako by chcel
10. Nikotín z cigariet poškodzuje mozgové bunky každých desať sekúnd
11. Fajčiarovi sa neprimerane zvyšuje každou nasledujúcou cigaretou tep a krvný tlak
12. Je väčšie riziko, že spôsobí požiar a svoju vlastnú smrť zlou manipuláciou s cigaretou

 

Tak čo, k čomu si dospel/a??????
Ešte stále sa budeš cítiť bezpečne s tvojou cigaretkou, alebo ju konečne odhodíš do koša?????

Držím palce nech sa vám podarí zbaviť sa dohto zlozvyku,aj ked viem že to asi nebude ľahké.
Preto sa začni odúčať pomaly.Lebo tak ako rychlo zacneš,tak rychlo určite neprestaneš.
Ked si bol/a zvyknutá/ý,že si ráno zapáliš 2 cigarety obmedz to na 1.
A takto pomaly uberaj až sa toho úplne zbavíš.

Držím palce !!!
Lufka N.

♥ Pomáham :) | stály odkaz

Komentáre

  1. try
    pomaly znizovat davky alebo skus e-cigarety
    publikované: 23.01.2010 11:53:30 | autor: kokot (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Můj problém je poněkud odtažitý.
    Hulím si pěkně čtyřicet roků a nic mi to nedělá, prosím Tě pěkně? Jak je to možný?Víš kolik lidí za tu dobu umřelo? Na všechno možný?
    Nezadejchám se do sedmýho pěšky, vyběhnu Slavkovskej štít, stačí vstát ráno v pět. Bez snídaně. Cejtím se dobře, když je to na hraně. Tak proč přestávat? Jsem v důchodu, nikomu se do firmy necpu, neuhořím, protože nikdy neusnu s cigárem. Vlastně, když to vemu, tak spím dost málo.Až mě někdo vyděsí tak možná. Ale i na pitevně jsem viděl plíce silnýho kuřáka a nic, člověče. Hulím dál!
    publikované: 23.01.2010 15:09:38 | autor: Mito (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Môj názor
    hm tak teba asi nepresvedčí už nič.Ale tento článok nie je o tom aby som niekoho presviedčala.Je na to aby si ludia uvedomili,že je ticís lepších a užitočnejsích veci kde môžu vrážať svoje preniaze a pritom si neničiť nie len svoje zdravie,ale aj zdravie okolia.

    A k tomu zdravotnému stavu. :)
    Obdivuhodné,že si taký zdravy.Možno je to tou generáciou:D.
    Ale každý nie je taký odolný.A ked si videl tú pitvu tak určite vieč čo sa vtebe skrýva za svinstvo :).
    publikované: 23.01.2010 18:37:19 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. tak, sa priznaj
    bola si niekedy fajciarkou? ak nie, tak pises o niecom ani nevies ocom...
    fajciar nefajci, lebo je to v mode, ak ano, tak je to idiot... vie o vsetkych rizikach a ajtak fajci.... Fajcenie patri k spolocenskej vrstve, alebo sposobu zivota alebo oboje....
    publikované: 23.01.2010 23:18:15 | autor: apeiron (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. NIE
    fajčenie som nekúšala pretože ma to vôbec neláka.Nepotrebujem byť na niečom závislá uz v takom mladom veku, a vôbec na tom nič nevidím.
    Toľko ku mne.

    A čo sa týka tohto článku.
    Písala som ho vdaka fajčiarom,ktorý sa snažia prestať a tak som sem dala nejaké rady od nich,pretože ja sama s tým skúsenosti nemám. Viem koľlko ,,deciek,, začne fajčiť už len kôli tomu,že je to IN alebo aby zapadli do nejakej partičky.No potom ked už sú uplne ,,v tom,, a uvedomia si že by chceli prestať nevedia ako.

    Takže tento článok nie je na to aby som niekoho odradzovala,ale je pre tých čo hladajú pomoc ako prestať, a dôvody prečo prestať.Pretože ked nebudú poznať tú zlú stránku tak určite nebudú mať dobrú motiváciu.
    A je mi jasné,že ked niekto fajčí 30 rokov tak s tým asi neprestane.


    publikované: 24.01.2010 11:57:03 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Prosim o Radu tu ide o viac nez fajcenie
    Ahojte chcela by som radu mam 15 rokov a fajcim nejake 3mesiace stale si myslim ze nie som zavisla a mozem kedy kolvek prestat len to tak nieje bavi ma fajcit ked som zacala fajcit niektory ma beru vaznejsie a nie ako decko a odkedy fajcim mam viac kamosov a k tomu konecne starsich :( odomna ...... no uzz par krat som povedala ze nebudem fajcit ale vzdy si potom dam fajcim max.3 cigarety za den a nie kazdy iba ked idem won stalo sa ze som uz mala za den aj 7-8 ale iba menej nez 3krat ! poradte my ja si plne uwedomujem ze si nicim zdrawie ale jednoducho ma to bavi myslim si ze som viac ze ma nepowazuju za decko za ktore ma dowtedy dokim som nezacala fajcit powazowali ... poradte my pls
    publikované: 25.08.2011 16:35:39 | autor: LILI (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. AHoj lili...
    odpovedala som ti už v emaili :)
    publikované: 29.08.2011 00:13:35 | autor: lufinka (e-mail, web, autorizovaný)
  8. LILI
    Fajčiť tri cigarety denne? nie je ti to smiešne? Teraz je na to taký fasa termín - pózerstvo. Smejem sa takým ľuďom ktorý si naivne myslia že sú dospelejší.
    Mám bratranca, ktorý má nejakých 13 či 14 rokov. neviem či fajčí ale beriem ho ako dospelého človeka. Jeho sestry (moje sesternice) ho berú ako decko a vôbec nezáleží na tom či fajčí alebo nie (je mi to jedno).
    Kamaráti ktorý ťa neberú ako seberovného lebo nefajčíš? vybodni sa na nich... iné ti neviem poradiť. To nie sú kamaráti. ;)
    Pokiaľ ti to niečo dáva tak pokračuj, ináč sa na to vybodni. Len mysli na to, že poriadny HC (čítaj hardcore) závislý fajčiari nepočítajú cigarety na deň, ale krabičky (pokiaľ si ich nešúľajú... a môžem ti povedať že ani nevedia, netušia ako sa z troch cigariet stali dve krabičky denne, a už ani nemôžu prestať, aj keby chceli.
    publikované: 29.08.2011 17:05:36 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014