Zmena je život

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

7 trikov pre super vlasy

7 trikov pre super vlasy

7
trikov pre super vlasy

Vlasy ako z reklamy? Zabudnite. Teda, pokiaľ nežijete len virtuálne a dokonale neovládate tajomstvo retušovania. Ale mať  zdravé, hebké a prirodzene lesklé vlasy sa dá. Prezradíme vám, ako na to.

Sila kávy
Vedeli ste, že aj káva vám môže pomôcť k lesklejším vlasom? Zvlášť pre brunetky je vhodné raz za mesiac si dopriať rýchlu kávovú kúru. Na vlasy nakvapkajte silné preso, premasírujte, nechajte 20 minút pôsobiť a opláchnite.

Citrónové osvieženie
Citrón má zosvetľujúce účinky, no je výborný aj na dodanie lesku vlasom. Tvrdili to aj naše babičky, ktoré roky používali citrónovú vodu. Po umytí si preto vlasy zmyte mixom vody a citrónovej šťavy. Vlasy sa budú zdať lesklejšie.

Pozor na kefu
Iste viete, že štetinové kefy, zvlášť tie s prírodnými štetinami, sú pre dlhé vlasy najlepšie. Vyčešú z nich všetok prach a nečistoty, ktoré sa na vlasoch počas dňa usadia, zároveň šetrne prekrvia pokožku a vlasy uhladia. Naopak, zabudnite na kovové drsné kefy, mohli by vám podráždiť pokožku.

Na obliečkach záleží
Aj taká triviálna vec ako obliečka na vankúš môže mať vplyv na vzhľad vlasov. Kaderníci prisahajú na tie hodvábne a saténové, ktoré ochránia vlasy pred polámaním a poškodením účesu. Ak si často žehlíte vlasy, no cez noc sa vám zvlnia, skúste týždeň spať práve na sexi saténových obliečkach.

Tuky pre krásu
Áno, veľa tuku škodí, to všetky dobre vieme. Ale zdravý tuk je predsa veľmi užitočný! Pre krásu kože a vlasov sa oplatí zvýšiť príjem makadamských, vlašských, pekanových a vôbec orechov, konzumujte ryby bohaté na omega-3 mastné kyseliny a dobre vám i vašej korune krásy spravia vajíčka.

Maxi objem
K sexi hrive vám dopomôže aj obyčajná okrúhla kefa. Vlasy si ešte pred sušením rozdeľte do niekoľkých sekcií a zafixujte každý štipcom. Jednotlivé pramienky nakrúcajte na kefu a fénujte dosucha. Potom účes zafixujte lakom na vlasy pre extra objem.

Hĺbková výživa
Pokiaľ ale máte veľmi zničené končeky alebo oslabené vlasy, investujte do rekonštrukčnej terapie. V závislosti od salónu a značky, ktorá ju ponúka, vám ju spraví šikovná kaderníčka za 20 a viac eur, a hoci to nie je malá suma, vlasy budú po kúre vyživené, lesklejšie, hladšie a budú pôsobiť veľmi zdravo.


♥ Všetko o vlasoch | stály odkaz

Komentáre

  1. Super !
    Prečíala som si všetky tvoje články, hlavne tie o vlasoch, make-upe, móde a modelingu, síce som mnohé už niekedy čítala na internete, rada som si ich v pamäti osviežila :)
    Musím uznať, že lepší blog som nečítala, všetky články ma zaujali, vo väčšine som sa skutočne našla :)
    publikované: 31.03.2011 15:41:38 | autor: Mili (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :)
    Ďakujem :)
    publikované: 28.06.2011 22:48:33 | autor: lufinka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014